Ziraat Odası Başkanı İsmail Yamantürk, kongre öncesi yaptığı açıklamada, başkanlığı görev süresince oda da gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı ve Bolu çiftçilerine seslendi. ‘Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır' sloganıyla kongreye girecek olan Yamantürk, delegelerden ve Bolu çiftçisinden destek istedi.

Ziraat Odası mevcut Başkanı İsmail Yamantürk ile CHP eski Milletvekili Adayı Hakkı Fidan'ın yarışacağı Ziraat Odası Kongresi Cumartesi günü saat 13.00'te Belediye Meydanı'ndaki Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde yapılacak. Kongreye saatler kala son bir açıklamaya daha imza atan Yamantürk, başkanlığı görev süresince oda da gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı ve Bolu çiftçilerine seslendi.

“ÇİFTÇİMİZİ DESTEKLEDİK, HEP ONLARIN YANINDA OLDUK”

“Değerli delegemiz, değerli çiftçilerimiz; Bizlere 4 yıl önce vermiş olduğunuz yetki ile yasalar ve kanunlar çerçevesinde görevimizi yapmaya çalıştık” ifadeleriyle açıklamalarına başlayan Yamantürk, Bizler Bolu tarımına katkı sağlamak için değişik projeler yaptık ve katkı sağladık. Fuar ve demastrasyon gezileri ile çiftçinin bilinçlenmesini sağladık. Satış mağazamızı aktif çalıştırarak piyasayı dengeledik ve vadeli faizsiz ucuz girdi sağladık” dedi. Başkanlığı döneminde odanın tarımsal anlamda gerçekleştirdiği desteklemeleri ve çalışmaları kısaca özetleyen Yamantürk, 2011-2014 yılları arasında 685 ton sertifikalı buğday tohumu çiftçilerimize dağıtılmıştır. Çiftçilerimizin devletimizce sertifikalı tohum verilen destekten ve birim alandan daha fazla ürün alınması hedeflenmiştir. 2011-2014 yılları arasında 1,5 milyon adet sebze fidesi dağıtıldı. Her yıl Ziraat Odası, Muhtarlar Derneği ve Bolu Ovası Sulama Birliği ortaklığıyla Bolu'da biçerdöver fiyatlarını tespit ederek, çiftçilerimizin daha fazla ücret ödemelerinin engellenmesini sağladık. Tarım İl Müdürlüğü ile hasat dönemlerinde biçerdöver kontrolleri yapıldı. Sayın Valimiz önderliğinde başlatılan Ceviz Eylem Planı”na katkı vererek, il genelinde ceviz üretiminin arttırılmasına katkı sağladık. Başbakanımız ve Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanımız ile yaptığımız toplantılarla Bolu'nun sorunlarını çözüm noktasında önerilerimizi sunduk. Milletvekillerimizle ve valimizle beraber üretmek ve para kazanmak oldu” diye konuştu.

“ÇİFTÇİLERİMİZE DAHA İYİ HİZMET VERMEYİ AMAÇ EDİNDİK”

Ziraat odası delegelerine ve Bolu çiftçisine seslendiği açıklamalarının devamında Yamantürk, İmkanlarımız ölçüsünde sizlerin alın teriyle vermiş olduğu aidatları çok iyi değerlendirerek binamızı ve idari binalarımızı yaptık. Bunda çiftçilerimize daha iyi hizmet vermeyi amaç edindik. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bu vesile arkadaşlarımızla beraber yeni dönemde tekrar aday olmaya karar verdik” biçiminde konuştu. Yamantürk, Delege ve çiftçilerimizi olağan kongremize bekler, saygılarımızı sunarız” sözleriyle açıklamalarını noktaladı. Haber Merkezi