Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan genel kurulda ilk olarak açılış ve yoklama yapıldı, akabinde gündem maddelerinin tek tek görüşüldü. Denetim kurulu faaliyet raporu, gelir gider hesapları okunarak, yönetim kurulu ve denetim kurulu tarafından ibraz edilerek, geçen dönemde yapılan faaliyetler aktarıldı.

“GÖREVİMİZE DEVAM ETMEKTEYİZ”

Ahmet Şerafettin Yamaner, Genel Kurulda kendisini tekrar başkanlığa seçen üyelere hitaben yaptığı teşekkür konuşmasında; “Muvazzaflık görevimizi tamamladık. Sivil Toplum Örgütü olarak bu derneği kurduk ve görevimize devam etmekteyiz. Şu anda Türkiye, gerek ekonomik gerekse pandemi dolayısıyla yakın tarihinin en zor ve sıkıntılı dönemlerinin birinden geçiyor. Bu sıkıntılar elbet aşılacaktır. ​Atatürk’ün gösterdiği yoldan giderek aşılacaktır” dedi.

“ATATÜRK BU ÜLKEYİ BAŞARIYA, SELAMETE, ZAFERE GÖTÜRDÜ”

Mustafa Kemal Atatürk’ün zor koşullarda ülkeyi başarıya ve zafere götürdüğünü vurgulayan E.P.Kd.Bnb Ahmet Şerafettin Yamaner; “Atatürk bizden çok daha zor koşullarda bu ülkeyi başarıya, selamete, zafere götürdü. O yokluk ve Emperyalist ülkelerin kuşatmasında ne demişti Atatürk; “Türkiye şu anda bir mayın tarlasının ortasındadır. Türkiye’nin buradan selamete çıkması ulusal çıkarları koruyarak, milli menfaatlerinden taviz vermeden çıkması çok yüksek maharet gerektirir. Bu maharet Türkiye’de var.” demiştir.” şeklinde konuştu.

“BİR ÜLKENİN SİLAHLI KUVVETLERİNİN GÜCÜ O ÜLKENİN EKONOMİK GÜCÜ İLE ORANTILIDIR”

TESUD’un birlik ve beraberliği sağlayarak ülke bütünlüğüne her zaman sahip çıkacaklarının altını çizen Ahmet Şerafettin Yamaner; “Ülke olarak öncelikle birlik beraberliğimizi sağlayarak, birbirlerini kucaklayarak, bölücülük girişimlerine taviz vermeden, ülkemiz ve milletimizin bekası açısından kan ve can vererek elde ettiğimiz Cumhuriyetimize, demokrasimize ve ülke bütünlüğümüze hep birlikte sahip çıkma arzusunu üst seviyede görmek dernek olarak en büyük isteğimizdir. Bilinmelidir ki potansiyel düşmanlarımız her zaman bizim zayıf tarafımızı kollar ve menfaatine uygun kullanmak isteyecektir. Bir ülkenin silahlı kuvvetlerinin gücü o ülkenin ekonomik gücü ile orantılıdır. Barışı sağlayan ekonomik güçtür. Sahada ve masada güçlü olmanın yolu ekonomik güce dayanmaktadır” ifadelerini kullandı.

“SAYGI VE SEVGİNİN İYİ ÖRNEK OLDUĞU BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜYÜZ”

Açıklamasının sonunda kendisini yeniden Türkiye Emekli Subaylar Derneği Bolu Şubesi Başkanı seçen subay arkadaşlarına teşekkür eden Yamaner; “Kendilerini ülke savunmasına adamış Türk Silahlı Kuvvetlerinin sesi ve kulağı durumunda olan biz emekli Subaylar ülke güvenliği ile ilgili hassasiyetimizi kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. ​Türk Silahlı Kuvvetlerinde muvazzaflık devresini başarı ile bitiren şu anda sivil toplum örgütü olarak görevine devam eden bizler birlik beraberliğin, saygı ve sevginin iyi örnek olduğu bir sivil toplum örgütüyüz. Beni böyle güzide bir derneğe Başkan olarak layık gören tüm emekli komutanlarıma ve değerli subay arkadaşlarıma teşekkür eder saygı ve sevgilerimi sunarım.” diye konuştu

AHMET ŞERAFETTİN YAMANER’İN YÖNETİM KURULU:

YÖNETİM KURULU (ASİL) :

1-YÜKSEL BİLGİN

2-NEVZAT ALTUN

3-TEOMAN ÖZATAY

4-ALİ ÇAĞLAR

DENETLEME KURULU (ASİL) :

1-ALİ YILDIZ

2-UFUK AKKAYA

3-MEHMET KARTAL

DELEGE (ASİL) :

1-AHMET Ş.YAMANER

2-YÜKSEL BİLGİN