Pazartesi akşamları Köroğlu TV'de yayınlanan ‘Basın Toplantısı'nın bu haftaki konuğu Tanju Özcan oldu. Alaaddin Yılmaz'ın Tanju Özcan'ı yalanlayarak 18'inci Madde uygulamasına karşı açılan davalardan kaybettiğimiz dava yok” demesine Tanju Özcan belgelerle cevap verdi ve programda -18'inci Madde uygulamasının iptaline- karar veren mahkeme tutanaklarını gösterdi.
Mehmet Ali Atalay'ın hazırlayıp sunduğu ve her Pazartesi akşamı Köroğlu TV ekranlarında yayına giren Basın Toplantısı adlı programda Caner Güngör, Rasim Özdemir, Hakan Aydın ve Bülent Velioğlu'nun sorduğu soruları yanıtlayan Özcan, programın ilk bölümünde ülke geneline değindi. Özcan'a gazeteciler, İşçi Partisi'ne geçip geçmeyeceğini sorduğunda Özcan net olarak şunları söyledi.
“NE İŞİM VAR BENİM BAŞKA PARTİDE?
“Ben kendimi o gruba sokmuyorum. Ben CHP'liyim. Diğerleri teferruattır. Önemli olan CHP'li olmaktır. Hem mektepli hem alaylı olarak kendisini nitelendiren bir siyasetçi olarak CHP'li Tanju Özcan denmesi yeterli. Geçtiğimiz hafta ulusal basında saçma sapan haberler çıktı. Biz İşçi Partisi'ne geçecekmişiz. Benim ne işim var bir başka siyasi partide? Ben CHP'li doğdum, inşallah siyasi hayatımı CHP kimliği ile de sona erdireceğim. Beni niye başka partilerle özdeşleştirmeye çalışıyorsunuz. Ben bu partide kiracı değilim. CHP'nin en zor zamanlarında biz aktif yöneticiydik şimdi de vekil olarak yola devam ediyoruz. ”
Özcan, alt ve üst kimlik konularını değerlendirirken, AK Parti'nin oy almak için doğu ve güneydoğu halkının dini duygularını sömürdüğünü ifade etti.
“KRAVAT TAKMIŞ TERÖRİSTLER…”
“BDP KÜRTLERİN DEĞİL, PKK'NIN PARTİSİ”
“BDP Kürtlerin partisi değildir. BDP PKK'nın partisidir bunu açık söylüyorum. Karavat takmış teröristler. BDP ‘Ben Kürt'üm' diyenlerin partisi asla olmamıştır. Bolu'daki Kürt vatandaşlarımız BDP ile aralarına çok koyu bir çizgi çekmiştir. Bu anlamda Bolu'daki Ağrılıların, Muşluların başımın üstünde yeri vardır. AKP doğudaki insanların oylarını almak için dini duygularını sömürüyor. Oradaki aşiret ve tarikat reisleriyle görüşüyor. CHP olarak bizim eksikliğimiz ne? Genel başkanımız 2010'da seçilirken şunu söylemişti. ‘Biz o bölgeye doğu ve güneydoğuya şunu söyleyeceğiz. Biz ne AKP, ne BDP'yiz. Biz 3. Yoluz' şuana kadar bunu anlatmaya çalışıyoruz. BDP'lilerden veya siyasi uzantılarından hiç korkmadım. BDP artık fütursuzca hareket ediyor. Yeminlerine sadık kalmıyorlar.
Anadilde savunma hakkı yasasına olan itirazlarının nedenini ‘Üniter yapımız bozulur' diye açıklayan Özcan, Hatip Dicle'nin sözleriyle bunu şöyle ifade etti.
TÜRKİYE'NİN ÜNİTER YAPISI BOZULUR”
“Mesele yeterince Türkçe bilmediğini beyan eden bir vatandaşa istediği dilde savunma hakkı verilmeli konusu değil. KCK'lılara bakıyorsunuz. Hepsi bey, paşa. Okumuş çocuklar bunlar. İddia ediyorum bizden daha iyi Türkçe biliyorlar. Ama bunlar Türkçe değil, Kürtçe savunma yapmak istiyoruz' diyorlar. Savunma hakkı kutsal bir hak ama hiçbir zaman siyasi malzeme konusu yapılmaması gereken bir hak. Bu hakkı süistimal etmemek ge