Tanju Özcan, Köroğlu Televizyonu'nda yayınlanan ‘Basın Toplantısı' programında 18'inci Madde uygulamasının mahkeme kararıyla bazı yerlerde iptal edildiğini -mahkeme tutanaklarını göstererek- açıkladı, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Yine yalan söylüyor” dedi. Yılmaz, 18'inci Madde uygulamasının iptal edildiği yer yok. Sadece uygulamadaki eksik veya hatalı çalışmaları mahkeme ‘düzelt' diyor. 18'inci Madde uygulaması devam eden sadece iki yer kaldı, gerisi zaten tamamlandı” dedi.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile Milletvekili Tanju Özcan arasındaki ‘18'inci Madde' inatlaşması devam ediyor. Alaaddin Yılmaz düzenlediği basın toplantısında 18'inci Madde uygulamasına karşı açılan davalardan kaybedilmiş tek davamız bile yok” diyerek Tanju Özcan'a ‘yalancı' demişti. Bunun üzerine Tanju Özcan Pazartesi günü akşamı Köroğlu Televizyonu'nda yayınlanan ‘Basın Toplantısı'nda 18'inci Madde uygulamasının iptal edildiğini içeren bazı mahkeme tutanaklarını kamuoyu ile paylaşarak, Ben değil, sen yalancısın” ifadesini kullanmıştı.
Bunun üzerine Alaaddin Yılmaz gazetemize açıklamada bulundu ve Yine yalan söylüyor” dedi. Alaaddin Yılmaz, Eksik veya hatalı çalışmalardan dolayı mahkemenin verdiği tutanağı, sanki 18'inci Madde iptal edilmiş gibi, uygulanmayacakmış gibi göstermesi, yalancılık ve şovmenlikten başka bir şey değildir” dedi.
“HATALI UYGULAMALAR DÜZELTİLEREK YENİDEN ÇIKAR”
Başkan Yılmaz, Sadece şunu söylüyorum; nerenin 18'nci maddesini iptal ettirmiş? Hiç iptal edilen bir yer yok. Zaten 18'nci Madde uygulaması bütün yerlerde tamamlanmıştır. Devam eden sadece iki tane uygulamamız vardır. Onlarda şuan devam ediyor. Dolaysıyla 18'inci Madde uygulamalarının iptali diye bir şey olmaz. 18'inci Madde uygulamalarında eksik ve hatalı yapılan çalışmalar olabilir. Bunlar düzeltilerek yine çıkar. Dolayısıyla şuanda çok açık şeyler söylüyorum; Şuanda herhangi bir 18'inci Madde uygulamasıyla ilgili Belediye'nin başlamış olup ta sonradan mahkeme kararı ile vazgeçilmiş bir yer yok. Bizim söylemek istediğimiz bu. Mahkemenin eksiklikten dolayı durdurma kararı olabilir. Bunun mahkeme kararı olarak verilmesi tamamen Tanju yöntemidir” şeklinde konuştu.
“BUGÜNE KADAR KİMİN YARASINA MERHEM OLMUŞ?”
Tanju Özcan'ın siyasi hayatı boyunca hangi vatandaşın bir yarasına merhem olduğunu çok merak ettiğini söyleyen Alaaddin Yılmaz, Birde vatandaş sıkıntıya girdiğinde hemen Tanju'ya gidiyormuş. Merak ediyorum; sıkıntısını çözdüğü vatandaş var mı? Ne çözmüş bugüne kadar? Bütün siyasi hayatı boyunca, vatandaşın talebi veya derdi ile ilgili çözdüğü bir şey var mı” ifadesini kullandı.
Tanju Özcan'ın 18'inci Madde uygulamasının yapılmadığı yerlerden bahsetmesine değinen Yılmaz, 18'inci Madde uygulamalarından -uygulanmadı- dediği neresi var? Söylesin, hemen onların belgelerini de buradan gösterelim. Yalanla, iftirayla, çok iyi laf yaparak işlerinle devam edebilirler ama bizim ne yaptığımızı vatandaş görüyor” dedi.
“AŞAĞI SOKU'DA 40 YILDIR HAYVANCILIK YAPILIYOR”
Başkan Yılmaz yine, seçim döneminde Tanju Özcan'ın mahalle olan köylere giderek vatandaşları kandırdığını söyledi. Yılmaz, Birde bundan öncede mahalle olan köylerle ilgili iddiaları vardı. Ben bunları çok açık söylemiştim; şuanda yaylası kaybolmuş köy var mı? Hayvancılık yapamayan köy var mı? Su parasında değişiklik var mı? ‘İnisiyatifini kullanıyor' diyor. Soruyorum; Aşağı Soku'da 40 yıldır hayvan