Düzce'de bir tekstil fabrikasında çalışan 29 yaşındaki Yunus Sezer, evini gözetlediğini iddia ettiği kişiyi dövünce 18 bin 500 lira para cezasına çarptırıldı. Karara tepkisini dile getirmek için yollara düşen Yunus Sezer, Ankara'ya yürüyor.
Önceki gün Düzce'den yürümeye başlayan Yunus Sezer dün sabah saatlerinde Bolu'ya ulaştı. Üzerinde 'Bir babanın çocukları için yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Çocuklarımın hakkı için Ankara'ya Başbakanlığa yürüyorum' yazan tişört giyen Yunus Sezer bir süre bankın üzerinde dinlendi.
4 yıl önce Düzce Ballıca Köyü'ndeki evini gözetlediğini iddia ettiği R.T.'yi dövdüğünü söyleyen Yunus Sezer, O gün evimizi gözetleyen bu kişiyle aramızda arbede yaşandı. Hastaneye gidip rapor aldıktan sonra benden şikayetçi oldu. Mahkeme bana 1 yıl-10 hapis cezası verdi. Asliye Hukuk Mahkemesi ise geçtiğimiz yıl Eylül ayında mahkeme masraflarıyla birlikte 18 bin 500 lira tazminata mahkum etti. Karara yaptığım itiraz da kabul edilmedi. 2 yaşında kızım ve 4 yaşında erkek çocuğum var. Asgari ücret alıyorum. Maaşımdan tazminat için 250 lira para kesiyorlar. Çocuklarım bana ‘Baba her gün makarna mı yiyeceğiz' diyorlar. Bu haksız karara karşı Ankara'ya başbakanlığa kadar yürüyüşe geçtim. Çocuklarımın geleceği için Ankara'da Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na sesimi duyurmak istiyorum. Davanın yeniden görülmesini istiyorum" dedi.
Yunus Sezer elinde Türk bayrağı ile Ankara'ya yürümeye devam etti.