Bolu Mudurnu ilçesinin Sarpıncık Köyünün Hencepler Mahallesi Mudurnu ile Seben'i ayıran yol üzerinden yaptıkları geçici köprünün her yıl kış aylarında sele kapılarak yok alması nedeniyle büyük zorluklar yaşıyorlar. Mevcut yolun heyelan ve yol kayması nedeniyle kullanamayan köy halkı şimdi köylerine ulaşmak için Aladağ çayındaki suların azalmasını ve yolda tadilat yapılmasını bekleyecek.

Aynı zamanda köye ulaşımı 6-7 kilometre kısaltan ve riski olmayan bu yolu kullanmak isteyen köy halkı alternatif yol olarak belirledikleri bu köprünün Aladağ çayının debinin artması nedeniyle sele kapılmasına da engel olamıyorlar. Köye ulaşım için önem arz eden bu yolda kalıcı bir çalışma isteyen Sarpıncık Köyü Hencepler Mahallesi sakinleri geçtiğimiz gün geçen yaz yaptıkları büzlü köprünün yok olmasına yine engel olamadılar.

Yazın yoğun kullanılan dere üzerindeki bu geçişi yeniden yapmak isteyen Hencepler köyü halkı suların azalmasını bekleseler de, bu bölüme kalıcı bir çözüm için devletten destek bekliyorlar. Köye ulaşımın sağlandığı ana yoldaki heyelan ve yol kayması nedeniyle bu geçişi kullanamayan köy halkı şimdilerde köylerine nasıl ulaşacaklarını kara kara düşünüyor.