Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Büyük Bolu Kermesi sağanak nedeniyle bir hafta daha açık kalacak. 26 Mayıs ile 4 Haziran arasında yapılması planlanan Büyük Bolu Kermesi'ni yağan yağmur sebebiyle göremeyen Bolulular, bu Pazar gününe kadar kermesi gezebilecek.
Artık gelenekselleşmeye başlayan Bolu'nun Kermesi'nde bu yıl da yok, yok. Çeyizden, hediyelik eşya ve giyime, ev eşyasından dekoratif ürün ve her çeşit yiyeceğe, içeceğe kadar pek çok ürün ve malzemenin bulunduğu kermeste, Aydın'dan satın alınan 3 deve de kesildi.
Karaçayır Parkı Belediye Nikah Salonu arkasında bulunan büyük alanda kurulan kermeste bulunan malzemelerin gittikçe azalmaya başladığını söyleyen Salih Kaya Yağmurla karşı karşıya kaldık. Böyle bir durumdan dolayı Bolulular kermese gelip gidemediler, sıkıntı çektiler. Biz de talep üzerine Pazar günü akşamına kadar kermesimizi devam ettirmeyi düşünüyoruz. Bu nedenle de Bolu halkımıza gösterdikleri alakadan dolayı hem teşekkür ediyoruz, hem de Pazar gününe kadar gelebileceklerini haber veriyoruz” diye konuştu.
KERMESTE ÇOCUKLAR İÇİN OYUN ALANI
Kermeste çeyiz malzemeleri, ev tekstil ürünleri, bay-bayan hazır giyim, halılar, mobilyalar ve her çeşit yiyecek ve içeceğin yanı sıra çocuklar da unutulmamış. Alışveriş yapan anne ve babaların çocuklarını güvenli bir yere bırakarak kermesi gezebilmeleri için çocuklara da büyük bir oyun alanı yapıldı.
Karacasu Beldesi Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği tarafından organize edilen kermeste bu yıl da elde edilen gelir eğitim gören öğrencilerin yararına kullanılacak. Kermesin Dernek adına organizasyonunu yapan Salih Kaya, kermeste Boluluların aradıkları her türlü ürün ve malzemeyi bulabileceklerini söyleyerek, tüm Boluluların Pazar gününe kadar Karaçayır'daki kermesi gezmeye davet etti.