Geçtiğimiz gün yağan yağmur sonucunda meydana gelen sel felaketi sonrası Bolu'da, Çıkınlar ve Sağlık mahallelerindeki altyapı sıkıntısı gün yüzüne çıktı. Başkan Özcan yağışlı havaların sona ermesi ile bu mahallelerde çalışmaların hemen başlayacağını açıkladı.

Haber: Erol DEĞİRMENCİ

Bu hafta başından itibaren Bolu'yu etkisi altına alan yağışlı havalar olumsuzluklara neden oldu. İl genelinde yağan yağmur merkez, ilçeler ve köylerde su taşkınları ve sele dönüştü. AFAD, Karayolları, İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucunda can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, özellikle bazı köyler ve mahallelerde maddi hasarlar meydana geldi.

2 MAHALLEDE ALTYAPI SORUNU KENDİNİ GÖSTERDİ

Yağan yağmur sonrasında oluşan sel, Bolu'daki altyapı sıkıntısını tekrar gündeme getirdi. Eski Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın Bolu'nun altyapı sorunu yok” sözlerine rağmen mahallelerde oluşan su taşkınları vatandaşa zor anlar yaşattı. Edinilen bilgiye göre, Bolu'da özellikle Çıkınlar ve Sağlık mahallelerinde altyapı sorunu bu yağmur sonrası kendini gösterdi.

MAYIS AYINDA DA ALTYAPI TEKRAR GÜNDEME GELDİ

Mayıs Ayında ise yağan yağmurda da yine altyapı sorunu gündeme gelmişti. Özellikle giriş katta kalan ev ve iş yerlerini sular basarken, yüzün üzerinde su baskını ihbarı gelmişti. O dönemde de yağan yağmurlarda Sümer ve Karamanlı mahallelerindeki altyapı sorunu olduğu ortaya çıkmıştı.

BAŞKAN ÖZCAN YAĞIŞLI HAVALARIN SONA ERMESİNİ BEKLİYOR

Meydana gelen sel felaketi sonrası, afet alanlarına giden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da açıklamalarında altyapı sorununa değinmişti. Vatandaşlarla bire bir görüşen Başkan Özcan bu konuda en kısa zamanda harekete geçeceğini duyurmuştu.

Edinilen bilgiye göre, Başkan Özcan altyapı sorunu için hızlı bir şekilde düğmeye basmayı planlıyor. Bu hafta sonundan sonra yağışlı havaların sona ermesi beklenirken, mevsim normallerine dönen hava şartları ile beraber Başkan Özcan altyapı sorunu olan mahallerde çalışmalara hızlı bir şekilde başlayacak.