Yeniçağa'nın iki büyük vakfı olan Yaşar Çelik Vakfı (YAÇEV) ve Yeniçağa Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (YENKAV)'nın yönetim kurulu toplantıları yapıldı. Yeniçağa Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan iki vakfında eş başkanı olarak seçildi.
Yaşar Çelik Vakfının ilk genel kurul toplantısına vakfın kurucu üyeleri başta Yaşar Çelik olmak üzere, Ayhan Çelik, Mehmet Kızıltan, Sadık Yeşilyaprak, Sedat Yeşilyaprak, Orhan Yaşar Çelik, Ahmet Kızıltan ve İsmail Doğanay katıldı.
Vakfın yönetim kurulunun belirlendiği toplantıda Yaşar Çelik vakfın Onursal Başkanı, Ayhan Çelik ve Yeniçağa Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan vakıf başkanlığına seçildiler.
Ayrıca aynı gün Yeniçağa Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (YENKAV) yönetim kurulu toplantısı da yapıldı. Toplantıda yeni yönetim kurulu üyeleri belirlendi. YAÇEV de olduğu gibi YENKAV'da da Yaşar Çelik'in Onursal Başkan Olarak seçildiği yeni yönetimde Fahri Nalçacı ve Yeniçağa Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan vakfın başkanlığına seçildiler.
YAÇEV ve YENKAV'ın eşbaşkanı olarak açıklama yapan Ahmet Kızıltan: ” Öncelikle YAÇEV kurulması ile birlikte yapılan ilk genel kurul toplantımız vakfımız ve ilçemiz adına hayırlar getirmesini temenni ederim. Geleneğimizdeki vakıf anlayışı insanın maddi ve manevi tüm yönlerini düşünen ve buna yönelik hizmetleri gerçekleştirmeyi gaye edinen bir yapıdır. YAÇEV ve YENKAV, geleneğimizde var olan bu anlayışı zamanın ruhuna uygun bir şekilde yaşatmak, geliştirmek ve nesillere aktarmak üzere kurulan bir vakıftır.
Tarihimizde de Selçuklular ve Osmanlılar vakıf kurumlarına çok önem vermişler, hatta eğitim, sağlık, konaklama vb. hizmetlerin çoğunu vakıf yolu ile yapmışlardır. Devletin uzanamadığı bölgelere hizmetlerin götürülmesinde köprü görevini benimseyen vakıfların, imkânları büyütüldüğünde vereceği hizmetler de o ölçüde büyüyecektir. Gönüllü kültür teşekkülü olan vakıflar, ülkemizin gelişmesinde en önemli sivil toplum kuruluşlarından birisidir. Vakıflar, halkın ortak kurumları olup kişilerle sınırlı değildir. Vakfı kuran ve yönetenler bugün vardır, yarın yoktur. Elzem olan vakıflara herkesin sahip çıkması ve hizmetlerini devamlı büyütmesidir.
Milletini, bayrağını, tarihini seven, milli ve manevi değerlerine sahip, kendi kültürünü benimsemiş, müteşebbis ruha sahip, başarılı gençlerimiz, bu ülkeyi elbette gelişmiş ülke yapacaktır. Teknoloji ve iletişimin baş döndürücü bir hızla ilerlediği günümüzde, yeni teknolojiler geliştirecek, ülkemizi dünya arenasında bilim, tıp, astronomi, sanayi, kültür ve sanatta söz sahibi yapacak gençlerimize, imkânlarımızı seferber ederek, ülkemize en iyi hizmeti vereceğimize inanıyoruz.” dedi.