Bolu Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kar nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken kınalı keklik ve yaban atları için yaşadıkları bölgelere yem bıraktı.
Bolu Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ağır kış şartlarının yaşandığı ve kar kalınlığının bir metrenin üzerinde olduğu At Yaylası mevkiine kar motorları ve arazi araçlarıyla çıkarak saman ve yem bıraktı.
Ekipler daha sonra, kar kalınlığının yaklaşık 90 santimetre olduğu Bolu'nun Kıbrısçık ve Seben ilçesindeki Yuva, Pazılar, Kaş, Bıyıklar, Solaklar ve Kozyaka mevkilerinde bulunan kınalı keklik ve diğer kuşlar için yem bıraktı.
Bolu Orman ve Su İşleri Müdürü Sezgin Akay, yaptığı açıklamada, yemleme çalışmaların kış ayı boyunca devam edeceğini ifade ederek, özellikle Yedigöller, Abant, At Yaylası, Seben Kıbrısçık, Göynük gibi yaban hayatın yoğun olduğu yerlerde yemleme çalışmalarının yapıldığını söyledi.
Bu bölgelere sürekli yem bırakacaklarını anlatan Akay, "Hayvanların yemi yiyip yemediklerini ekiplerimiz ayak izlerini takip edecek. Hayvanların yemleri yedikleri bölgelere tekrar yem bırakacağız. Kış sonuna kadar 10 ton buğday, 4 ton geyik yemi ve 2 bin balya samanı bölgeye bırakacağız" dedi.