İlimizde olumsuz hava koşulları nedeniyle yiyecek bulamayan yaban hayvanları için yaşadıkları bölgelere yem bırakıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Ankara Bölge Müdürlüğü Bolu Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ağır kış artlarında aç kalan yaban hayvanlar için yaşadıkları alanlara yem bırakılması için çalışma başlattı.
Merkeze 35 kilometre uzaklıkta bulunan ve kar kalınlığının 1 metre olduğu At Yaylası'na yem bırakmak isteyen ekiplerin arazi araçları kara saplandı. Kara saplanan araç, diğer ekiplerin yardımıyla çıkartıldı.
Ekipler daha sonra, yemlerin bırakılacağı alanda küreklerle kar temizleme çalışması yaparak, temizlenen bölgelere saman, geyik yemi ve buğday bıraktı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Ankara Bölge Müdürlüğü Bolu Şube Müdürü Sezgin Akay, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle bölgedeki kar kalınlığının bir metreye ulaştığını bildirdi.
İçinde bulundukları Yedigöller Yaban Hayatı Koruma Sahası'nda 600 geyiğin bulunduğunu belirten Akay, "Şu anda yükseklere daha fazla kar yağdığından dolayı hayvanlar yiyecek bulabilmek için bu bölgeye iniyor. Bölgeye öncelikle geyik ve karacaların bu ağır kış şartlarında beslenebilmeleri için saman getirdik. Arazideki karı temizleyip üzerine samanları döktük. Ondan sonra geyikler için özel yaptırdığımız geyik yemlerinden döktük. Bu şekilde bu bölgede 14-15 tane nokta belirledik" diye konuştu.
Akay, bu bölgeleri sırasıyla her gün yemleyeceklerini dile getirerek, bu yemlerin yenilip yenilmediğini de kontrol edeceklerini bildirdi.