Geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde sosyal farkındalık ve toplumsal duyarlılık oluşturmak adına etkinlikler gerçekleştiren X - Gençlik Hareketi yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte yeni etkinlikler ile gençlerin toplumsal duyarlılığını arttıracaklarını ve bu dönemde de etkinliklerine ara vermeden devam edeceklerini belirttiler.

Yeni eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte etkinlik sezonunun da başladığını belirten X Gençlik Hareketi Başkanı Bulut Altundal, Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu eğitim döneminde de çevresel, sportif ve toplumsal farkındalık uyandıracak yeni etkinlikler yapmak için harekete geçtik. Bu kapsamda ekip arkadaşlarımız ile birlikte planlama ve hazırlık yapıyoruz. Umuyoruz ki geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da biz üniversite ve Bolu gençliğini toplumsal konularda daha duyarlı bireyler olmaları hususunda gerektiği gibi yönlendirebiliriz." dedi.

Ayrıca geçen yıl yapılan etkinlikler ile alakalı birçok sorunlar yaşadıklarını ve başlatılan oluşumun kamuoyuna farklı lanse edildiğini belirten Bulut Altundal, Geçen yıl her yaptığımız etkinlikte Bolu'da bulunan kamu kurumları tarafından doğrudan veya dolaylı olarak engellemelere maruz kaldık. Bu duruma sebep olan birkaç işsiz insanın bu yerleri arayıp oluşumumuzu "hizmet hareketi" ile bağdaştırması ve bize yardım edilmemesi için uyarıda bulunması ise gülünecek bir konu. Çünkü bu gençlik hareketinin hiçbir siyasi, dini veya etnik grupla ilgisi alakası bulunmamaktadır. Yaptığımız etkinliklerde aktif görev almış kişiler ve etkinliklerimize katılan kişiler birçok farklı çevreden ve görüşten gelmektedir. Bunlar arasında ideolojik görüşleri çok farklı onlarca kişi bulunmaktadır ve kimse etkinliklere ideolojik görüşleri için katılmamıştır. Bizim amacımız siyasi, dini ve ya etnik tartışmalar üzerinden bir etkinlik yapmak değil tüm bunları aşarak toplumsal duyarlılık için ne gibi iyi işler yapabilirizdir. Bizi engellemeye çalışan kişi ve kurumların düşüncesi ise: "İyi olanı sadece biz yapalım, kötü olan her şeyi başkaları yaptı deriz" mantığından başka bir şey değildir. O yüzden bu kişi ve kurumlara çağrımız şudur ki gençlerin iyi şeyler yapmasından hoşnut değillerse çok sevdikleri koltuklarını bırakıp gitsinler. Bu toplum birkaç koltuk sahibi, gelecek korkusu olan kişilerin değil gençlerin şekillendireceği bir toplumdur. Bizler de bu doğrultuda her zaman ve her yerde güzel etkinlikler yapacağız ve yolumuza durmadan devam edeceğiz." dedi. Haber Merkezi