Daha önce farkındalık yaratmak ve sosyal sorumluluk bilinci kazandırmak için çevre temizliği ve bisiklet turu gibi etkinlikler yapan X-Gençlik Hareketi şimdi de Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Zeliha-Razaman Alpan Ortaokulu'na kütüphane oluşturmak için harekete geçti.

Sosyal medya platformları aracılığıyla yaptıkları duyurular sayesinde geniş bir kitleye ulaşan AİBÜ öğrencileri kısa sürede yüzlerce kitap topladı. Henüz yeterli sayıya ulaşamadıklarını belirten gençler bahar dönemi final sınavları bitene kadar kitap toplamaya devam edeceklerini, kitap yardımında bulunmak isteyenlerin sosyal medya aracılığıyla iletişim kurabileceklerini belirtti. Peki ya bugüne kadar yaptıkları etkinliklerle farkındalık yaratan ve geniş kitlelere ulaşan X-Gençlik Hareketi nasıl bir topluluk?

Konuyla ilgili açıklama yapan X-Gençlik Hareketi Genel Koordinatörü Bulut Altundal, Bizler öncelik olarak Bolu gençliğinin toplumsal duyarlılığını artırmak, onlara sosyal sorumluluk bilinci aşılamak, üretken ve aktif olmasını sağlamak için bir araya gelmiş Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencilerinden oluşan bir grubuz. Bu yolda kendimize hedef olarak belirlediğimiz amaçlarımız: Önyargısız, kendisini tanımlamış, dünyayı ve hiçbir ayrım gözetmeksizin diğer insanları anlamaya meraklı, değiştirebileceğine inanacak kadar özgüven ve sorumluluk sahibi bir nesil yetiştirmektir. Bu kapsamda bilgi ve tecrübe paylaşımı yapmak amacıyla belirli periyotlarda yapılacak etkinliklerle gençlerin pratik hayattaki zorluklar ve önlerine çıkacak olan avantajlar noktasında bilgi sahibi olmalarını sağlamak, ayrıca genç nüfusa sosyal sorumluluk bilinci kazandırarak onları sosyal faaliyetler ile zararlı bağımlılıklara karşı korumak istiyoruz. Bu kapsamda kültür, sağlık, eğitim, spor ve sosyal sorumluluk ve birçok alanda projeler/etkinlikler yapacağız” dedi.