Çok sık ilimize gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu bu hafta sonu da ilimize gelerek Abant'ta düzenlenen toplantıya katıldı. Yayla turizmini geliştirmek için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Bakan Eroğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi ile Karadeniz'i de turizm alanı ilan etmek istiyoruz” dedi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Abant'ta bulunan Büyük Abant Otel'de ‘Ormancılık Sektörünün Geleceği' konulu konferans düzenlendi. Konferansa Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte Vali İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ak Parti Bolu Milletvekilleri Fehmi Küpçü ve Ali Ercoşkun ile Ak Parti İl Başkanı Ömer Sayın da katıldı.
Toplantıda konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, eko turizminin Türkiye için çok önemli olduğunu ifade ederek, Eko turizmi Türkiye için çok önemli. Turizmde orman teşkilatı Türkiye'deki turizmin önünü açan en önemli kurum. Zamanında oteller ormanın bulunduğu yerlerde yapılmış. Sürelerde doluyor. Türkiye'nin otel zengini olacak kurumu varsa o Orman Genel Müdürlüğü'dür. 30 milyon turist ulaşmışsa, bunda deniz turizminin önemi vardır. Türkiye çok büyük hamle yaptı. Çevre açısından çok destek verdik. Mavi bayrak sayısını 400'e yükselttik. Deniz ve plajlar temiz. Fransa'da 5 yıldızlı bir otel, bizim otellerle kıyaslarsak biz 3 yıldız vermeyiz. Yavaş yavaş bu konuda deniz turizmi doygunluğa ulaştı. Yeni açılım yapmak lazım. Bu da yayla turizmidir. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile çalışma yaptık. Doğu Karadeniz Kalkınma Projesiyle Karadeniz'i de turizm alanı ilan etmek istiyoruz” diye konuştu.
Mera konusunda seferberliğe başladıklarını ifade eden Bakan Eroğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile ortak çalışma yürüttüklerini söyledi. Eroğlu, Yeni bir seferberlik daha yapacağız. 2'nci seferberliği başlatıyoruz. Ocak ayı içinde ilan edeceğiz. Zamanla yarışıyoruz. İyinin daha iyisine ulaşmak ve daha büyük hedeflere ulaşmak boynumuzun borcudur. Meralarla ilgili duruma da el atmamız lazım. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile protokol imzaladık. Meraları üçe ayırdık. Meralara bakarak ve gerekli ürünlerin kalitesini arttırarak korumamız lazım. Islaha muhtaç meralar var. Ortaklaşa planlama yapıyoruz. Mera ıslahı yapıyoruz. İki bakanlık ortaklaşa bozuk meraları ıslah edeceğiz. Hayvancılığın gelişmesi için meraların ıslah edilmesi lazım. Endüstriyel ot üretimi yapmak gerekiyor. Dik eğimli alanlarda ise teraslamak suretiyle erozyon kontrolü yapacağız. Ağaçlar belli bir yüksekliğe ulaşınca otlatma yapacağız” dedi.
Veysel Eroğlu, ortak aklın çok önemli olduğuna dikkat çekerek, Gelişme için ortak akıl yapılmalı. Gelişme ancak böyle olur. Ortak akıl üretildi. Ormanlar tabi varlıklar ama bunları ülkenin kalkınmasında mutlaka kullanmamız lazım. Kalkınma için lokomotif olması lazım. Ormanlara sadece tabi varlık olarak bakmak son derece yanlış. Ülkenin kalkınmasında kullanmamız lazım. Orman ve su ülkenin kalkınmasında lokomotif olan iki kaynak. Türkiye'nin yüzde 27'si orman. 2013 yılı ormancılık açısından çok önemli. Mart ayında orman ve su şurası yapacağız. Herkesi çağıracağız. Tenkit ve tavsiyeleri alacağız” şeklinde konuştu.