Saadet Partisi Milletvekili adayı Veysel Çetinkaya yayınladığı bir mesajla milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Saadet Partisi Milletvekili adayı Veysel Çetinkaya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Teröre karşı verilecek en güzel cevabın Cumhuriyet'in kuruluşunda saklı olduğunu belirten Çetinkaya, Cumhuriyeti kurarken en büyük gücümüz birlik ve beraberliğimizdi. Bugün de birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz ölçüde Cumhuriyet gerçek manasına kavuşacak, Türkiye, mutlu ve müreffeh insanlar ülkesi olacaktır” dedi. Son günlerde artan terör saldırılarının coşkularımıza hüzün, bayramlarımıza gölge düşürdüğünü kaydeden Çetinkaya, teröre karşı verilecek en güzel cevabın Cumhuriyet'in kuruluşunda saklı olduğunu belirtti.

CUMHURİYET'İN ÖZÜ KARDEŞLİK RUHUDUR

Saadet Milletvekili adayı Veysel Çetinkaya , Bugün Cumhuriyet'in 92. Yılını kutluyoruz. 92 yıl önce Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, bu ülkenin evlatları kol kola omuz omuza mücadele verdi. Cumhuriyeti kardeşlik ruhu üzerine inşa etti. Ülke olarak bugün de birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir süreçten geçiyoruz. Terörizmin amacı kin ve nefret tohumları ekerek bu kardeşlik ruhunu bozmak ve bizi birbirimize düşürmektir. Millet olarak bu sinsi ve hain plana karşı uyanık olmak zorundayız. Çünkü olayların provoke edilmeye çalışıldığı bölgeler dikkate alındığında ülkemiz üzerinde tehlikeli bir oyun oynandığı açıktır. Bu sinsi ve alçak plana karşı verilecek en güzel cevap, ‘inadına kardeşlik', ‘inadına birlik ve beraberlik' olacaktır. Çünkü, Türk ve Kürt kardeşliği bu topraklarda yeni yetişmiş bir filiz değil, kökü bin yıllara dayanan köklü bir çınardır. Bu kardeşliği bozmaya kimsenin ama hiç kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi. Milletimizin en zor zamanlarda bile tarih yazdığını, imkansız denileni başardığını hatırlatan Çetinkaya, İstiklal Savaşı'nın bunun en müşahhas örneklerinden biri olduğunu vurguladı. Çetinkaya, Bu ülkeyi canları pahasına bizlere emanet eden tüm şehitleri bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum. Onların Milli Mücadele'de ortaya koydukları azim ve cesaret her zaman yolumuzu aydınlatmaya devam edecek, Yeniden Büyük Türkiye'yi kurma konusundaki kararlılığımızın en büyük gücü olacaktır” şeklinde konuştu. Haber Merkezi