Gerede Belediyesi Veteriner Hekimi Hüseyin Bal, Tabakhane bölgesinde iki köpeğin ağzından burnundan salya aktığı konusunda şikâyeti değerlendirdiklerinde, kuduz şüphesi teşhisi konulduktan sonra kanun gereği imhasını yaptıklarını söyledi.

Gerede'de 30 Ocak 2015 Cuma akşam saatlerinde kuduz teşhisi konulan iki köpeğin imhası ile ilgili açıklamada bulunan Hüseyin Bal, basın açıklaması yaptı. Belediye'ye 2 köpeğin devamlı olarak ağzından salya aktığı konusunda şikayet geldiğini söyleyen Bal, Tabakhane bölgesinde 2 köpeğin ağzından burnundan salya aktığı ve o bölgede yaşayan vatandaşlara saldırarak rahatsız ettiği konusunda dilekçe ve telefonla pek çok şikayet gelmekteydi. Bu iki köpeğin tespiti yapıldı. Yapılan kontroller sonucu vatandaşların şikayetlerin de haklı olduğu görüldü. Bu nedenle kuduz şüphesi taşıyan köpeğin halk sağlığı açısından imhasına karar verilmiştir ve imhası yapılması mecburi olmuştur. Bu işlem 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunun 6. Maddesi ve 3285 sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunun 18. maddesi gereğince yapılmıştır dedi. Bal, köpeklerin imhası esnasında olay mahallinin biraz ilerisinde araçta bulunan gençlerden bir kısmı görevlileri iterek engellemeye çalışmışlar, diğer bir kısmı da fotoğraf çekerek sosyal medyada paylaşıldığını belirtti.

Hüseyin Bal, olayın sosyal medyaya yansıdığı andan itibaren Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Mahmut Alan'ın Gerede'ye gelerek belediye binası önünde protesto yapmak istediğini söyleyen Bal, Biz kendimize olan güvenin bir nişanesi olarak elimizde bulunan belgelerle sıcağı sıcağına olayı siz basın mensupları ile paylaşmak istedik, olayı geniş detaylı bir şekilde anlatmak üzere belediyenin önüne çıktık. Ancak başkanın, açıklamamızı müteakip engellemeye çalışması, bilmediği olayı öğrenmek için değil, farklı amaçla ilçemizde olduğunu göstermektedir” dedi.

Bal, BBP İl Başkanı Mahmut Alan'ın gece yarısı Gerede'de bulunma sebebinin hayvan sevgisi olmadığını, siyasi prim yapmak üzere yapılan bir eylem olduğunu iddia etti. Açıklamalarında hem öldürüyorsunuz, hem de sosyal medyada paylaşıyorsunuz” dediğini hatırlatan Bal, Trajikomik olan sosyal medyada paylaşımı yapılanların bizim görevlilerimiz olduğunu sanması, olaya yaklaşım ciddiyetini olayla ilgili bir bilgisinin olmadığını ortaya koymaktadır. Yapmaya çalıştığı şovuna vatandaşlarımızın hassasiyetlerini de alet etmeye çalıştığını müşahede ettik. Biz bu noktada Gerede halkına teşekkür ederiz ki hem bu olaya gelmediler, hem de malum şahsın adliye önünde eylem yapma çağrısı halkımız tarafından ciddiye alınmayıp, bizden önce başkana gerekli cevabı vermiştir” diye konuştu.

Haber Merkezi