Geleneksel Vetaranlar Futbol Turnuvası her yıl olduğu gibi bu yılda şenlik içerisinde geçecek. Yaz döneminde bu sezon 10'uncusu yapılacak futbol turnuvasının taban birlikleri tarafından yapılacağı duyuruldu. Liglerin bitmesiyle birlikte Karaçayır'a farklı bir hava getiren Veteranlar turnuvasına birçok takım geçtiğimiz yıllarda iştirak etmişti.

Bu sezon 10'uncu Veteranlar turnuvası start alıyor. Yaz dönemine gerilikken geleneksel olarak yapılan Veteranlar turnuvasında Futbol İl Temsilcisi Cemalettin Metin, İlimizde 10 yıl önce startı verilen her yıl farklı bir havada heyecan içinde oynana maçlar şehrimize farklı bir hava getiriyor. Turnuvanın amacı spor evrensel olup ve kardeşliktir ilkesinden hareket edilerek belirli yaş guruplarının bir araya gelerek spor yapmalarını sağlamaktır. Amacımız herkes için futbol turnuvamıza her kesimin kurallara uyacak şekilde katılmalarını bekliyoruz” dedi.

Turnuva statüsü de şu şekilde çıkarıldı;

STATÜ:

1.35 yaşını doldurmuş olmak (1979 ve daha önce doğumlu)

2.Takım adları siyasi-ırkçılık ve şiddet içeren isimler olamaz.

3.Turnuvada katılım sayısına göre guruplar ve fikstür tertip komitesi tarafından belirlenir.

4.Gurup müsabakaları tek devreli puan usulüne göre oynanacak olup guruplarında ilk dört sırayı alan takımlar çapraz eşleşme sureti ile elamasyon olarak çeyrek final,yarı final ve final müsabakaları oynayacaklardır.

5.Eleme müsabakalarında eşitlik halinde uzatma olmayıp direk seri penaltılara geçilecektir.

6.Müsabakaların süresi 30+30 dakikadır.

7.Tertip komitesine verilecek takım listesinde sporcu sayısı en az 8 en fazla 18 olacaktır. Müsabaka isim listesinde en fazla 18 sporcu bir antranör bir idareci bulunacaktır.

8.Oyuncu değişikliğinde sınır yoktur.Sahaya en az 5 sporcu ile çıkılacaktır.

9.Müsabakalarda TFF futbol müsabaka talimatları uygulanacak olup ofsayt kuralı uygulanmayacaktır.

10.Avaraj sisteminde önce kendi aralarında yapılan müsabakada puan üstünlüğüne bakılır. Kendi aralarında yapılan müsabakalarda puan ve gol avarajı eşit ise genel avaraja bakılmaksızın tek maç eleme müsabakası ile üstün olan takım belirlenir. Eleme müsabakasında eşitlik halinde uzatma olmadan direk penaltı atışları ile galip takım belirlenir. Aynı puana sahip takım 2 den fazla ise kura ile eşleşmeler belirlenir.

11.Takımlar sahaya şort ve forma ile veya sırt numaralı yelekler ile çıkacaklardır.

12.Takımlar müsabaka saatinden 30 dakika önce listelerini vermiş olup müsabaka saatinde sahada hazır olacaklardır

13.Turnuvaya katılan sporcular sağlık raporu ve nüfus kağıdı fotokopisini takım listeleriyle beraber tertip komitesine teslim edeceklerdir.

14.Müsabakalar tek hakem ve yarı sahada oynanacaktır.

15.Müsabaka saatinde hazır olmayan takım hükmen 3-0 yenik sayılacak 2 müsabakaya çıkmayan takım turnuvadan ihraç edilecektir.

16.Çift sarı karttan ve bariz gol şansından ihraç olan sporcular daha sonraki maçta oynayacak olup direkt kırmızı kart gören sporcular (disiplin ihlali gerektiren durumlar)tertip komitesi kararını beklemek zorunda olup karar çıkmasına kadar müsabakada oynamayacaklardır.

17.İtirazlar müsabakayı takip eden 24 saat içinde varsa belegeleriyle beraber 100,00 tl itiraz bedeli yatırarak tertip komitesine yapılacaktır.

18.Müsabakalarda 2014-2015 sezonu vize yaptırmış 1979 ve daha büyük en fazla bir sporcu oynayabilir.

19.Tertip komitesi turnuvada her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.

GSİM-ASKF-FUTBOL İL TEM-TÜFAD

MÜRACATLAR KARAÇAYIR ASKF BİNASINA YAPILACAKTIR.

ASKF : 0374 212 38 04

Cemalettin Metin : 0532 366 23 57

İbrahim Yaşmum : 0533 636 33 47

Mustafa Ay : 0532 645 00 18

TOPLANTI TARİHİ :15.04.2015 ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT KARAÇAYIR ASKF BİNASINDA. Haber Merkezi