18 Şubat 2014 tarih ve 28917 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi Yönetmeliği' gereği, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, tarım politikalarının oluşturulmasına yönelik olarak tarım işletmelerine ait tarımsal faaliyetlerin tamamının kayıt altına alınması amacıyla Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi (TÜKAS) hayata geçirilmiş olup, bu sistemle elde edilen kayıtlardan tarım işletmesi bazında, ülke genelinde tarım istatistiklerinin oluşturulması amaçlanıyor.
Bu bağlamda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törenle; ülke genelindeki tüm tarımsal işletmelerin üretim bilgilerinin kayıt altına alınarak işletme bilgilerinin tamlığının ve güncellenmesinin sağlanması amacıyla uygulamaya konulan Tarım Bilgi Sistemi içerisinde yer alan ‘Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi' (TÜKAS) çalışmaları kapsamında Bolu ilinde kullanılmak üzere Bakanlık tarafından gönderilen 65 adet tabletin dağıtımı yapıldı.
Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi (TÜKAS) projesi kapsamında, Bakanlıkça gönderilen Tapu, Kadastro ve Tarım Parseli verileri ve bu verilere altlık olacak uydu görüntülerinin yüklü olduğu tablet bilgisayar ile GSM veri iletişimini sağlayan sim kartlar, ilçelere bağlı mahallelerde görev yapan TAR-GEL personellerine teslim edildi.
Şube Müdürleri ve İlçe Müdürlerinin de katıldığı tablet teslim töreninde konuşma yapan Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş, TÜKAS ile tarımsal üretim ve makine ekipman varlığımızla ilgili bütün bilgiler tek çatı altında eksiksiz ve detaylı olarak toplanacak ve Bakanlık merkezdeki veri tabanına aktarılacaktır. Merkez ve ilçelerimizde görev yapan TAR-GEL personeli arkadaşlarımız, sorumlu oldukları bölgelerdeki tarım işletmelerine ait bilgileri dağıtılan tabletler vasıtasıyla kayıt altına alacaklardır. Ayrıca Bakanlığımızca daha önce kayıt altına alınmayan veya alınamayan tarımsal varlıklar da bu sistemle kayıt altına alınmış olacaktır” dedi.
Daha sonra Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Nuray Karatepe sistem ve tabletler hakkında bilgilendirme yaparak, gönderilen örnek uygulama cd'si izlendi. Tabletlerin TAR-GEL personeline teslim edilmesiyle tören sona erdi.