Cumhuriyet Kadınları Derneği Bolu Şube Başkanı Sündüs Çalıkoğlu, yaptığı basın açıklaması ile Türk Bayrağı'nın indirilmesini kınadı. Lice'de yaşanan olayları üzüntü ve kaygıyla izliyor, bayrağımızın gönderden indirilmesini kınıyoruz” diyen Çalıkoğlu, çözüm süreci adı altında teröre verilen tavizlerin, yol kesme, vergi toplama, askeri birliğin içerisinde gönderdeki bayrağı indirme noktasına varan sonuçlar doğurduğunu kaydetti.
Cumhuriyet Kadınları Derneği Bolu Şube Başkan Sündüs Çalıkoğlu, Diyarbakır'da Türk Bayrağı'nın indirilmesinin verilen tavizler sonucu olduğunu söyledi. Çalıkoğlu şu açıklamayı yaptı.
“Bölge halkımız bölünmeye karşı olup ulusal bütünlüğü savunmaktadır. Ancak bölgede Büyük Ortadoğu Projesinin görevli aktörlerinin bitmek bilmeyen oyun ve provokasyonları artık tüm Türkiye halkının da sabrını taşırmak üzeredir. Emperyalizmin ajanları bölgede cirit atmakta halkımızın arasında düşmanlık, kin ve nefret oluşturabilecek eylemlere imza atmaktadır. En acısı ise kendisini antiemperyalist, yurtsever, devrimci ve emekten yana tanımlayan bazı parti, dernek ve sendikalar bu oyuna bilerek veya bilmeyerek alet olmakta, halkımızı yanlış bilgilendirmektedirler.
Bu bağlamda; ulusumuzun bağımsızlık simgesi, her bir milimi şehitlerimizin kanı ile bezenmiş bayrağımızın indirilmesini görmezden gelip olayı başka yerlere çekmek isteyenler bilmelidir ki; ulusumuzun şanlı Haziran Direnişinin tek ortak simgesi ay yıldızlı bayraktır, gönderden indirilen de ülke sınırları içinde yaşayan tüm halkın ortak simgesidir.
Terörle yapılan pazarlıkların, terörü küçültmek yerine büyüttüğünü, açılım politikaları ve Oslo sürecinden beri izlemekteyiz. AKP iktidarı her seçim öncesinde terör odaklarıyla uzlaşarak terörün bittiği imajı yaratıp bundan yararlanma hesabı yapmaktadır. Çözüm süreci adı altında teröre verilen tavizler, yol kesme, vergi toplama, askeri birliğin içerisinde gönderdeki bayrağı indirme noktasına varan sonuçlar doğurmuştur. AKP iktidarı yaşananlardan birinci derecede sorumludur.
Türk Ordusu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bayrağını koruyamamış ve gözü önünde indirilmesine seyirci kalmıştır. Türk ordusunun görevi bayrağını, devletini, ulusunun birliğini, vatanın bütünlüğünü korumaktır.
Başbakan yardımcısı Bülent Arınç bayrağının indirilmesini seyrettirilmeye zorlanan askerler için eğer hükümetin siyasi iradesine bağlılık olmasaydı cezası o anda verilebilirdi” diyerek, asıl suçlunun iktidar olduğunu, bu eylemlerin kendi politikalarından kaynaklandığını itiraf etmiştir.
İktidar, suçu yine ikinci, üçüncü kişilere yıkarak kendi suçlarını örtbas etme telaşına kapılmıştır. Biz bu oyunu 17 Aralık sonrası uyguladığı mağduriyet söylemlerinde gördük. Aynı oyuna gelmeyeceğiz.
Siyasi iktidar her ne sebeple olursa olsun ortaya çıkan bu sonuç nedeniyle baş sorumludur. Hemen, acilen, beklemeksizin istifa etmelidir. Bayrak; devletin egemenliğini, birlik ve beraberliğini temsil eder. Egemenlik olmadan devlet olunamayacağına göre; bayraksız devlet olmaz. Devlet, ülkesinde egemen değilse, ülkede yaşayan insanların canları, malları, namusları silahlı çetelerin insafına terk edilir. Bayrak, görevi yurttaşına hizmet etmek olan devletin egemenlik sembolü olduğu için kutsalımızdır. İşte bu sebeple, bayrağımız gönderde iken göğsümüz kabarır ve devletimizle, Milletimizle gurur duyarız.
Bayrağımıza yapılan saldırı, huzura, barışa, birlikte yaşama iradesine yönelik bir saldırıdır.
Bu ülkeyi Türk – Kürt – Alevi – Sünni diye ayrıştırıp, iç savaş çıkartmaya çalışanlar, 2 yıldır kitlesel eylemlerde emperyalizme ve faşizme karşı birleşerek mücadele eden halkımızın birlik ve be