Lüks araçları müşterilerine Özel Tüketim Vergisini düşük göstererek satan bir şebeke ortaya çıkarıldı. 2013'ün son günü yapılan operasyonla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince ‘Lüks araçlarda ÖTV ve KDV kaçakçılığı' yaptığı tespit edilen ve İstanbul İlinde Sigortacılık işi yapan E.Y.ve G.T. ile bu suça aracılık ettiği tespit edilen A.E. isimli şahıslara yönelik çalışma yapıldı. Olu Emniyeti tarafından yapılan operasyon sonrası kentimizde A.E., E.Y. ve G.T. isimli şahıslar gözaltına alındılar.
Yapılan operasyon esnasında şahısların kullanmış olduğu araç içerisinde lüks araçlara ait faturalar ele geçirildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan A.E. E.Y. ve G.T. isimli şahıslar ‘Resmi Belgede Sahtecilik, 5607 Sayılı Kanuna Muhalefet, Nitelikli Dolandırıcılık, Rüşvet, 213 Sayılı Vergi Usul Kanununa Muhalefet' suçlarından adliyeye çıkartılırken, 3 şahıs da tutuklanarak T tipi Cezaevine teslim edildi.
Yapılan çalışmalar kapsamında; Trafik Tescil yapılması istenen 2 lüks araçla birlikte şahısların araçlarında yapılan aramada 13 lüks araca ait Fatura ele geçirildi. ‘Lüks Araçlarda ÖTV ve KDV Kaçakçılığı'nın Defterdarlık ile yapılan yazışmalarda 5 milyon 743 bin TL olduğu açıklandı.