Mudurnu Mal Müdürü Yılmaz Okatali, "Kamu hizmetlerinin, etkin ve hızlı şekilde yürütülmesinde, yatırımlar için devlet desteği verilmesinde gerekli olan finansman kaynağının sağlanmasında vergi gelirleri büyük önem taşımakta" dedi.
Okatali, , vergi haftasının başladığını, vergi haftası kutlamalarında, toplumda verginin benimsenmesi ve vergiyle ilgili yeterli bilincin oluşmasını amaçladıklarını söyledi.
Vergi bilincinin tabana yayılmasında medyanın, meslek örgütlerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve okulların önemli rolü ve katkısının olduğunu ifade eden Okatali, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kamu hizmetlerinin, etkin ve hızlı şekilde yürütülmesinde, yatırımlar için devlet desteği verilmesinde gerekli olan finansman kaynağının sağlanmasında vergi gelirleri büyük önem taşımakta. Köklü bir vergi bilincinin oluşmadığı ve vergide gönüllü katılımın sağlanamadığı bir toplumda yeterli seviyede vergi toplanamayacağı açıktır.
Vergi bilinci yerleşmiş olan toplumların ekonomik ve kültürel yönden gelişmeleri de her zaman üst seviyede olmuştur. Daha güçlü bir Türkiye için milletçe el ele diyor, 24. Vergi Haftasının tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."