Ramazan ayı münasebetiyle camilerde mukabele okuyan hafız ve hafızlık yapan kız ve erkek öğrenciler için İlçe Müftülüğü ve Merkez Kur'an Kursu'nda Veren El İle Alan Eli Buluşturuyoruz” projesi kapsamında, Geredeli hayırseverin verdiği bağışlar Kadir Gecesinde merkez camilerinde düzenlenen sergide toplanan yardımlar hep birlikte düzenlenen merasimle öğrencilere takdim edildi.

Programda konuşma yapan İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, Ziyaretleriyle büyük şeref duyduğumuz Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız, değerli görevlilerimiz, sevgili hafız kardeşlerim, 2013 yılından beri camilerimizde mukabele okuyan hafız öğrencilerimize ‘Veren el ile alan eli buluşturuyoruz' projesiyle görevlilerimizin gayretleriyle hayırsever kardeşlerimizin bu maksat için yaptıkları bağışları hafız öğrencilerimizi yüreklendirmek, cesaretlendirmek, meslek ve görevle ilgili tecrübe kazanmalarını sağlamak için havuz hesabında toplanan bu yardımları dağıtıyoruz. Gerede hafızlar ve alimler ocağı. Bu şerefi zenginleştirerek geleceğe taşımak istiyoruz. Bu yıl 70 bin TL dağıtıyoruz. Ben bu vesileyle bu yardımların toplanmasında emeği geçen imam ve müezzinlerimize çok teşekkür ediyorum. Size de başarılar diliyorum” diye konuştu.

Sürpriz ziyarette bulunan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar'da yaptığı konuşmada, Mübarek ramazan ayında, oruç ve Kur'an ayında siz gençler gerçekten büyük bir iş yapmışsınız. Camilerimizi neşelendirdiniz, cemaati sevindirdiniz. Allah razı olsun. Sizi yetiştiren hocalarımıza çok teşekkür ederim. Kur'an bir hazine, sizler de bu Kur'anı ezberleyerek, gönlünüze koyarak, yaşayarak birer hazinesiniz. Allah zihninizi açsın. Bildiğiniz gibi Başkanlığımız geçen günlerde İstanbul'da Uluslararası hafızlık ve Kur'an-ı güzel okuma yarışmasını açtı ve hafızlıkta biz birinci olduk. Yüzüne okumada Malezya birinci oldu. Bunu niçin söylüyorum? İçinizden de böyle yarışmalarda dereceye girecekler çıkabilir. Ben de Müftümüze ve emeği geçen hocalarımıza, bağışta bulunan kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Ardından öğrenciler bağış zarflarını alarak büyük bir sevinç yaşadılar. Haber Merkezi