24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu, bütün basın sektörü çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler Bayramı'nı tebrik etti.

BGC Başkanı Bülent Velioğlu, Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajında, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir basının, demokrasinin en etkili ölçütlerinden biri olduğunu söyledi.

Basının özgür olmadığı bir ülkede demokratik bir düzenden, insan haklarından ve sosyal gelişmişlikten söz edilemeyeceğini vurgulayan Velioğlu, Özgür ve bağımsız basın, özgür ve bağımsız toplumun garantisidir ancak basının özgürlüğü kadar objektifliği de toplumumuz için son derece faydalı ve önemlidir. Hızla ilerleyen teknolojiye paralel olarak gelişen kitle iletişim araçlarıyla gücü ve etkinliği her geçen gün biraz daha artan basın, haber verme, bilgilendirme, eğitme, eğlendirme, kültürel değerleri aktarma, denetleme, kamuoyu oluşturma gibi birçok işleve sahiptir. Basında sansür, basını bu temel işlevlerinden uzaklaştırır ve objektifliğini gölgeler. Bu çerçevede basında sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz 1908 tarihinin gazetecilik açısından bir milat, bir dönüm noktası olduğu inancındayım. Bu düşüncelerle, 24 Temmuz Basın Bayramını ve Basında Sansürün Kaldırılışının yıl dönümünü kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın emekçilerimizi saygıyla anıyor, gece-gündüz demeden, günün her saatinde, mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışan tüm gazeteci arkadaşlarıma başarılar diliyorum.” Haber Merkezi