Sokağa çıkması kısıtlanan vatandaşlar tarafından zorunlu ve temel ihtiyaçlarına yönelik taleplerini ilettikleri Alo 112-155-156‘nın yanı sıra (0374) 311 6700 numaralı Gerede Belediyesi Sosyal Destek Hattı ve (0374) 311 8566 numaralı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı hattından, vatandaşların talepleri doğrultusunda bölge ve görev ayrımı yapılmaksızın alınarak doğrudan Gerede Kaymakamlığı koordinesiyle oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları'na iletiliyor.

Yapılan çağrılar sonucunda, evlerinden çıkmayan vatandaşların tüm isteklerine cevap veren ekipler, evlere gıda kolisi, ilaç alımı ve diğer tüm istekleri yerine getiriyor.

Gerede Kaymakamlığı, Gerede Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Merkez ve Köy Muhtarları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının görevlilerinden oluşan ekipler, talepleri en kısa sürede değerlendirerek vatandaşların yardımına koşuyor. Şu ana yaklaşık 200'e yakın ailenin talepleri yerine getirildi.