Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda, Bolu Belediyesi'nin borcunu 461 Milyon TL olarak açıkladı.

Haber: Erol DEĞİRMENCİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan düzenlediği iftarda Bolu'daki basın mensupları ile bir araya geldi. Yapılan iftar sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Özcan, belediyenin borcunu da açıkladı.

Başkan Özcan, belediyenin borcunu 461 Milyon TL olarak açıklarken, Sormadan söylemek istiyorum. Belediyenin borcu ne kadar, bunu açıklamadınız diye sıkça sordunuz. Bunu açıklamamamızın tek sebebi bugüne kadar açıklanabilir olmaması. İlk geldiğimde Bolu Belediyesi'nin borçlarını arkadaşlarımızdan istedim. Bir kağıt geldi ve tahmin ettiğim kadar çıkmadı. Benim yaptığım diğer incelemelerde ise bildiğim borçların bu raporda olmadığını fark ettim. Size verdiğimiz rakam tahakkuk edilmeyenler var dediler. Bunlar sonra gelecek. Seçimden önce yaptırılan birçok işin daha hak edişleri verilmediği için onlar borç hanesine girmemiş. Tabi seçim biter bitmez bütün hak edişler düzenlenince gördük ki borç, birkaç milyon lira artıyor. Ne kadar olabilir diye sorduğumda 50 milyon da 150 milyon da artabilir dediler. Artık çıkarttık borcu. Kamuoyu da bilsin. Şu an borcumu 461 Milyon TL. Bunun yaklaşık 150 Milyon TL'si İller Bankası'na, küçük bir kısmı kamu kuruluşlarına, kalanı ise esnaf ve müteahhitleri. Bunun10 Milyon TL'sini bugün itibari ile ödedik. Belediyenin parasının kendi paramdan daha dikkatli harcamaya dikkat ediyorum” ifadelerini kullandı.