Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan Bayramı öncesi bir denetim gerçekleştirdi. Özellikle pasta, tatlı, şeker, lokum, helva gibi ürünlerin üretimini ve satışını yapan işyerlerine gerçekleştirilen denetimlerde halkımızın sağlığı göz önünde bulundurularak detaylı incelemelerde bulunuldu.

Ramazan Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte özellikle tatlı ve şeker satışındaki artış göz önünde bulundurularak Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından bu tür ürünlerin üretildiği ve satıldığı işyerlerine denetimler gerçekleştiriliyor. Zabıta ekipleri market ve pazar yerlerinde vatandaşlarımız için satışa sunulmuş şekerleme, lokum ve çikolata ürünlerine yönelik denetimlerde hijyenik şartlarda olmayan, son kullanma tarihi geçmiş bayat şeker ve çikolatalara da el koyarak bu tür ürünlerin satışını yapan esnafa da cezai işlem uyguluyor.

Halkımızın güzel bir bayram geçirmeleri için denetimlerini artırdıklarını vurgulayan Bolu Belediyesi Zabıta Müdürü Hamdi Öztürk, vatandaşların şeker alırken nelere dikkat etmesi gerektiğini söyleyerek, Pazarlarda açıkta satılan ürünleri alırken aşırı sıcağa maruz kalmış ve beyazlaşmış üründen kaçının. Satış yapılan yerin fizikî görünümüne ve temizliğine dikkat edin. Mamulün üretim ve son kullanma tarihini kontrol edin. Şüpheli olan katkı maddeler içeren ürünleri almayın. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaştığınızda ise 153 veya 444 26 58 numaralı ücretsiz hatları arayarak şikâyetlerinizi bildirebilirsiniz” uyarısında bulundu. Haber Merkezi