Köroğlu TV ekranlarında Pazartesi akşamı canlı olarak yayınlanan ‘Basın Toplantısı' programına Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz konuk olarak katıldı. Programda ağırlıklı olarak Bolulu vatandaşların telefonla ve internet üzerinden sorduğu soruları yanıtlayan Başkan Yılmaz, cevaplanmadık soru bırakmadı.
Mehmet Ali Atalay ve Caner Güngör'ün ‘Basın Toplantısı' programındaki konuğu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, vatandaşların merak ettikleri soruları cevapladı. İnternet üzerinden ve telefonla iletilen soruları açıklıkla yanıtlayan Başkan Yılmaz, programdan oldukça memnun kaldığını da dile getirdi.
Başkan Yılmaz'a programda yöneltilen sorular ve Başkan Yılmaz'ın cevapları şu şekilde;
Pazaryeri ne zaman tamamen düzene girecek? Çünkü satışlarımızda büyük düşüler var.
Pazaryeri mevcut haliyle şuanda devam ediyor ama tamamen kaldırılacağını söylemiştik. Ne zaman kalkacak? Bu bir proje zincirinin işleyen halkaları. Şuanda mimari projesi bitip,yapımını beceremediğimiz tek projedir. İnşallah onun da becerildiğini Bolu görecektir. Çünkü becermek durumundayız. Pazaryerinin hemen yanında stadyum var. Stadyumun kaldırılıp Karaçayır'a gitmesini söylemiştik. Bir sürü olaylar yaşandı ama en büyük olay mera komisyonunun kararıydı. Allah razı olsun, başta milletvekillerimiz, valimiz, mera komisyonu üyeleri sağduyulu hareket ederek şuanda orasını çözmüşlerdir. Demek ki sürekli takibi devam ettirsek sorunu çözebiliriz. Stadyum oraya gittiğinde yeşil alanımız çoğalacaktır. Bolu'da ne kadar yeşil alan olursa şehrin geleceği o kadar güzel olur. Pazaryerinde günlük esnafların stadyum tarafında açtığımız yolda yıllarca esnaflık yapan insanların içeride kapalı kaldıkları için, biz Pazartesi günleri geçici olarak müsaade ettik. Asıl amacımız devasa projenin gerçekleşmesidir. Bunu da gerçekleştireceğiz.
Çıkınlar Mahallesi'nde çalışmalara ne zaman başlayacaksınız?
İlk geldiğimiz dönemde boydan boya bir çalışma yapmış ve Çıkınlar Mahallesi tarafına gitmiştik ama bir daha oraya dönmedik. Semarkant ve Çıkınlar Mahallesi'nde iyi bir planlamayla bu dönem çalışma yapacağımızı söyleyebilirim.
Aslahattin Camiinin karşısındaki 3. derece sit alanı olan yerle ilgili ne gibi çalışmalar yapılıyor?
Anıtlar Kurulu tarafından orada çalışma durduruldu. Orada mağdur olan çok insanımız var. Binası olan insanlar vardı, binalarda yıkıldı. Hukuki bir sıkıntı yaşıyoruz. Ne Anıtlar Kurulundaki insanlar, nede buna vesile olan Bolu'daki insanların oradaki insanların mağduriyetleri ile ilgili bir dertleri yok. Lafa gelince herkes vatandaşın yanındaymış gibi görünüyor ama oradaki insanlar boşlukta kaldı ve insanlara yerinin parası ödenmesi lazım. Biz işin şovunda kalıyoruz. Bolu'ya zarar veriyoruz. Bu sorunu Anıtlar Kurulu ile yavaş yavaş çözmenin yollarını arıyoruz. Bolu'da kendisini Bolu'nun geleceği ile ilgili özdeşleştirmek isteyenler de engel olmak için ellerinden gelen gayreti gösteriyor. Vatandaşların can sıkıntısını yüreğimizde hissediyoruz. Bu işin neticesini almakta zorlanıyoruz ama inşallah çıkış yolu bulabiliriz.
Binamızın kapı önündeki çöp konteynırına bizim dışımızda başka vatandaşlar da çöp atıyor ama ceza bizim binaya neden yazılıyor? Yeni bir sitem gelecek mi?
Bahçeli tip evlerde iki tip çöp kovası dağıttık. Bu kovaların içerisine karışık madde atılmaması gerekir. O kovalar belediyeye değil şahsa ait kovalardır. Orada geri dönüşecek malzemeleri kendi rengine koymaları, diğerlerini de öbür kovaya atmaları lazım. Biz her seferinde bunları ayrıştırırken zorlanıyoruz. Kimse bunları karıştırmasın. Modern ülkelerdeki sistemi burada uyguluyoruz. Belki gelecek senelerde bir kova daha koyup yine ayrıştıracağız. A