Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz 2013 yılının Şubat ayı sonunda devreye girecek olan Bolu Kent Bilgi Sistemi” projesi hakkında bilgiler vererek, Bolu Belediyesi'ni 7 gün 24 saat hizmet verecek bir alt yapıya kavuşturuyoruz” dedi.
AKILLI KENT BİLGİ SİSTEMİ
Kent Bilgi Sistemi'nin devreye girmesi ile birlikte Bolu Belediyesi'nin verdiği hizmetlerin daha verimli, daha şeffaf, daha hızlı daha kaliteli olacağını belirten Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak olan Kent Bilgi Sistemi ile Bolu Belediyesi'nin verdiği hizmetler daha verimli ve daha hızlı olacak. Hayata geçireceğimiz Kent Bilgi Sistemi'nin şubat ayı sonunda bitirilmesini hedefliyoruz. Bu tarihten sonra Bolu Belediyesi 7 gün 24 saat hizmet verecek bir alt yapıya kavuşacak. Vatandaş artık tek tuş ile belediyeye gitmeden, evinden ve iş yerinden belediye ile ilgili tüm işlerini çözme imkanına kavuşacak” dedi.
VATANDAŞTAN DESTEK İSTEĞİ
Konuşmasında böyle bir sisteme neden ihtiyaç duyduklarını da açıklayan Başkan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: Bir şehri iyi yönetebilmenin yolu onu tanımak ve doğru karar verebilmekten geçiyor. Bu şehri tanımak ise ancak o şehrin coğrafik ve sosyal yapısını iyi analiz edebilmek ile mümkün olabilir. Sistemin temelini oluşturacak veri tabanını doğru ve eksiksiz oluşturabilmek için Bolululara büyük işler düşüyor. Geleceğin Bolu'sunu oluşturabilmek için tüm vatandaşlarımızdan destek ve iş birliği bekliyoruz.”.
YENİ SİSTEM İÇİN NELER YAPILDI?
Kent Bilgi Sistemi'nin oluşturulması çalışmaları kapsamında şimdiye kadar numarataj çalışmalarının yapıldığını belirten Başkan Yılmaz, Yol, sokak, cadde ve mezarlıklara ilişkin bilgiler sisteme geçiriliyor. İmar Müdürlüğü'nde ki paftalar da dijital ortama aktarıldı ve elde ettiğimiz bilgilerle eşleştiriliyor. Şu ana kadar 28 mahallede bu çalışmalar biterken, önümüzdeki aylarda 42 mahallenin tümünde tamamlanacak. Şimdi artık sahaya çıkan görevlilerimiz vatandaşlara giderek yerinde bilgilerini almaya başladılar” diye konuştu.
YAKLAŞIK 15 BİN BİNA TARANACAK
Kent Bilgi Sistemi oluşturulurken Bolu'daki 42 mahallede bulunan yaklaşık 15 bin bina ile cadde ve sokaklara ilişkin bilgiler ile mükelleflere ve kişilere ait bilgilerin tek bir veri tabanında toplanacağını söyleyen Yılmaz, şunları söyledi: Oluşturulan 12 kişilik ekip ile yaklaşık 4 ay sürecek çalışmalarımız sonucunda, Bolu'da ki tüm bina, bağımsız bölüm, arazi ve kişi bilgileri tespit edilerek veri havuzumuza aktarılacak. Böylelikle eski yapıların yeni sahipleri belirlenecek. Görünen bina ile tapuda ki bina eşleşecek. Şehrin envanteri çıkacak, ne kadar konut ve bina var belirlenecek. Bir nevi binaların kimlik kartı çıkarılmış olacak.
ŞEHRİN DİJİTAL YER ALTI HARİTASI ÇIKACAK
Bunun yanında, belediye çalışmalarında mevcut içme suyu, yağmur suyu ve doğal gaz şebekeleri ile telefon, elektrik ve fiber optik kablo şebekelerinin yeri ve derinliğinin belirlenmesinden sonra haritalar sisteme entegre edilecek. Yani Kent Bilgi Sistemi ile dijital yer altı haritasına da sahip olacağız. Şubat Sonunda hayata geçmesini hedeflediğimiz proje yaklaşık 2 milyon TL'ye bir firmaya ihale edilirken, şu ana kadar 10 bin evin ve bunların sokaklarının