Bolunun Göynük İlçesi Himmetoğlu Köyünde yapımı devam eden termik santralle ilgili eylem yapan köylülere Bolu Valiliğinden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Hak sahiplerinin sayısı ve talepleri doğrultusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın uygun gördüğü yerlerde hak sahiplerinin iskânları sağlanacaktır” ifadelerine yer verildi.

Bolu Valiliğinden yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde; Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu ile AKSA Göynük Enerji Üretim A.Ş. firması arasında imzalanan Termik Santral kurma şartlı, Rövanş sözleşmesi kapsamında termik santralde yakıt olarak kullanılacak kömürün üretilmesi için Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu tarafından Himmetoğlu Köyünde yapılacak acele kamulaştırma” 09.08.2014 tarihinde resmi gazetede yayınlanmıştır.

Taşınmaz mallarının kısmen veya tamamen kamulaştırılması sonucu yerlerini terk etmek zorunda kalan ailelerin 5543 Sayılı İskan Kanunu kapsamında devlet eliyle yeniden iskan edilmelerine ilişkin süreç ve şartlar hususunda ailelerin bilgilendirilmesi amacı ile 24.09.2014 tarihi saat 13:00'de ilk bilgilendirme toplantısı, 17.12.2014 tarihi saat 11:00'de ikinci bilgilendirme toplantısı ve 17.12.2014 tarihi saat 14:00'de üçüncü bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir. Bilgilendirme toplantılarına müteakip hak sahibi olmak isteyenlerin, 5543 sayılı İskan Kanunu çerçevesinde müracaatlarını yapılması gerektiğine ilişkin İskân Duyurusu 29.12.2014 tarihinde köy camilerinde ilana çıkarılmıştır.

İlgili mevzuat gereğince ilanın askıya çıktığı tarihten itibaren 120 günlük yasal başvuru süresi bulunmaktadır. Son başvuru süresi olan 28.04.2015'e kadar müracaatlar alınmaya devam edilecektir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde toplanan başvurular müracaat süresinin dolmasının ardından kurulacak olan inceleme komisyonu tarafından, ilgili kuramlardan da bilgi alınarak değerlendirilecek ve hak sahipleri belirlenecektir. Hak sahiplerinin sayısı ve talepleri doğrultusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın uygun gördüğü yerlerde hak sahiplerinin iskânları sağlanacaktır. Haber Merkezi