Çalışmaları devam eden Bolu İl Afet Müdahale Planı'nın uygulanabilirliğinin artırılması, yaşanabilecek sorunların tespiti, 26 hizmet grubunun iş birliği konusunda koordinasyonunun sağlanması ve eş güdüm konusunda yaşanabilecek olası uyuşmazlıkların görülebilmesi için masa başı tatbikatı yapıldı.

Bolu Valiliği Yedigöller Toplantı Salonunda gerçekleşen tatbikata Vali Yardımcısı Necdet Özeroğlu başkanlık etti. Bolu AFAD İl Müdürü Hasan Erdoğan yaptığı açılış konuşmasında plan hakkında genel bilgiler verdi. Planın amacından, afete hazırlık ve afet müdahale çalışmaları açısından öneminden ve şimdiye kadar yapılan çalışmalarla bu çalışmalar sonucunda gelinen noktadan bahsetti ardından masa başı tatbikatına temel teşkil eden Genişletilmiş Afet Senaryosunun ana hattını katılımcılarla paylaştı.

Deprem afeti üzerine kurgulanan senaryoya göre Bolu AFAD adına Eğitim Uzmanı Levent Sönmez 8 hizmet grubunun sunumunu yaptı.

Sağlık İl Müdürlüğünden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne, Bilgi Teknolojileri Kurumundan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme XIII. Bölge Müdürlüğüne pek çok kurum sorumlu oldukları hizmet gruplarının senaryoya göre çalışma sistemlerini ve çözümlerini yaptıkları sunumlarla diğer hizmet gruplarıyla paylaştı.

Vali Yardımcısı Necdet Özeroğlu sunumların tamamlanmasının ardından, Koordinasyonu oldukça zor bir iş yapıyoruz bu nedenle bir araya gelerek hizmet gruplarının çalışmalarını birbirleriyle paylaşması koordinasyon aşamasında yaşanması muhtemel sorunları da öngörebilmemizi sağlayacaktır. Bu çalışmalarla planlarımızı geliştirip daha iyi hale getireceğiz” diyerek tatbikatı sonlandırdı. Haber Merkezi