Yoğun yağışlar neticesinde Eskiçağa deresinin taşması sonucu Bolu-Zonguldak yolunun Mengen Yeniçağa kısmında heyelan ve kısmi çökme meydana geldi ve yol trafiğe kapandı. Bolu Valiliği konu hakkında bilgi vererek, sel felaketinden etkilenen ailelere gerekli yardımların yapıldığını duyurdu.
Bolu Valiliği konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Karayolları Bölge Müdürlüğümüzce anayolun açılması çalışmalarına süratle başlanmış ve gerekli çalışmalara ara vermeksizin devam edilmektedir. Herhangi bir can kaybı meydana gelmemiş, oluşan maddi hasarın tespiti çalışmaları Bolu İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğümüzce yapılmaktadır.
İl Özel İdaresi ekiplerince hasar gören köylerimize ulaşılmış, iş makineleriyle, taşan Eskiçağa Deresi üzerinde ve civar köylerde gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Zonguldak -Yeniçağ istikameti trafiğe kapatılmış olup Gökçesu Beldesi üzerinden ulaşım kontrollü bir şekilde sağlanmaktadır. Mengen İlçesinde sel felaketinden dolayı evleri zarar gören aileler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteline yerleştirilmiştir. Sel felaketinden etkilenen ailelere gerekli tüm yardımlar yapılmaktadır” ifadelerine yer verdi.