Türkiye Muharip Gaziler Derneği Türkiye genelinde yaptığı Başkanlar toplantısını ilimizde yapmak için Valiliğe müracaat etti. Ancak Valilik Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile irtibata geçerek Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi. Şehit yakınları ve gazilerin hakları konulu çalıştayla bir ilki başlatan Valilik, böylece Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın gündemine şehit yakınlarını ve gazileri aldırmış oldu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği rutin Başkanlar toplantısını bu kez Bolu'da yaptı. Toplantı için Türkiye genelinden gelen şube başkanları Bolu'da buluştu. Ancak bu toplantının diğer toplantılardan farkı, ilk kez bir çalıştayın da başlatılmış olmasıydı. Derneğin Bolu Şubesi'nin toplantı için Valiliğe müracaatı üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile iletişim kuran Valilik, şehit yakınları ve gazilerin haklarının gündeme alınmasını sağladı.

Bir otelde toplanan Türkiye Muharip Gaziler Derneği başkanları hem sorunlarını görüştü, hem de hukukçu tarafından hakları konusunda bilgilendirildi. Derneğin Genel Başkanı Em. Albay Mehmet Şükrü Tandoğan günün anlamına ilişkin bir konuşma yaptı. Toplantıların ilk kez Bolu'da çalıştaya dönüşmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Tandoğan, şehitlerin ve gazilerin milletin ortak değeri olduğunu belirtti.

Programda şehit yakınları ve gazilerin hakları konusunda hukukî bilgilendirmeyi Bolu Barosu avukatlarından Coşkun Selen yaptı. Selen yasa koyucunun 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nda şehit yakınları ve gazilerin neredeyse unutulduğunu söyledi. Selen'in ardından tarihçi Hüseyin Kara şehit yakınları ve gazilerin toplumdaki yerleri konusunda bir seminer verdi.

Haber Merkezi