Geçtiğimiz hafta Bolu Dağı Polisevi'nde yapılan toplantıda alınan kararları hatırlatan Bolu Valiliği, yaptığı açıklama ile araçların kış lastiği takmasının zorunlu olduğunu duyurdu.

Geçen hafta yapılan toplantıda alınan kararları özetleyen Bolu Valiliği kış tedbirler alınması konusunda şoförleri uyardı.

Valilik yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; Kış mevsimi süresince, yağmur, tipi, kar yağışı, sis, buzlanma gibi olumsuz hava koşullarında, olumsuzlukların yaşanmaması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinin korunması, trafik akışının kesintisiz olarak sürdürülmesi amacıyla alınacak tedbirlerin belirlenmesi ve iller arası koordinasyonu sağlamak amacıyla 05 Aralık 2014 Cuma günü saat 15.00 'da. İlimiz Bolu Dağı Polisevi Toplantı Salonunda ‘Bolu ve Düzce Valilikleri 2014-2015 Yılı Kış Tedbirleri Bilgilendirme ve Değerlendirme Koordinasyon Toplantısı” ve toplantının hemen akabinde, Vali Yardımcısı Mustafa Kemal KESKİN'in Başkanlığında, İlçe Kaymakamları, Bolu Belediye Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Karayolları 41. 42. 43. Şube Şeflikleri, Çaydurt ve Cankurtaran Otoyol Bakım İşletme Şeflikleri, DSİ 53. Şube Müdürlüğü, Bolu Kızılay Şube Başkanlığı, Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odasının katılımlarıyla Bolu ili 2014-2015 Yılı Kış Tedbirleri Bilgilendirme ve Değerlendirme Koordinasyon Toplantısı' yapılmıştır.

Toplantılarda, kış mevsimi süresince Belediye, Karayolları, Otoyol Bakım İşletme, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Orman Bölge Müdürlüğü ve DSİ 53. Şube Müdürlüğü ekiplerince İlimiz karayolu güzergahının trafiğe açık bulundurulması sağlanarak, her hangi bir olumsuzluk karşısında ivedilikle itfaiye, kaza kırım vb. araçlar ile duruma müdahale edilmesi, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sorumluluk güzergahında denetimlerin sıklaştırılarak, meydana gelebilecek kazalara karşı en seri şekilde müdahalede bulunulması, II Sağlık Müdürlüğünce meydana gelebilecek, yol kapanmaları ve kazalarda ambulans hizmetlerinin en kısa sürede olay yerine ulaşımının sağlanması; İl Milli Eğitim Müdürlüğünce özellikle kar yağışlı günlerde ilgili kuramlarla sürekli irtibat halinde bulunarak, yolların kapanması ve yol temizleme çalışması yapılmasına rağmen ulaşıma açılamaması durumunda okulların tatil edilmesi amacıyla bilgi verilmesi konularında, 24 saat esasına göre planlama ve müdahale tarzları belirlenmiştir.

Kış mevsiminin başlaması nedeniyle, 01 Aralık 2014 ile 01 Nisan 2015 tarihleri arasında kamyonet, minibüs ve A” türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerin tüm lastiklerinin; kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastikleri ile yarı römork ve römork türü araçların fren tertibatı olan dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması, diğer lastiklerinin diş derinliğinin 4 mm olmak zorunlu olması nedeniyle ilgili kurumlarca gerekli denetimlerin yapılması kararlan alınmıştır. Bu kararlar doğrultusunda, kış lastiği kullanması zorunlu olduğu halde kullanmayanlar için 519,00 TL İdari Para Cezası uygulanacaktır. Ayrıca, güvenli ve huzurlu bir seyahat ortamının sağlanması açısından diğer hususi araçların da kar lastiği kullanması tavsiye edilmiştir. İlimiz güzergahını kullanacak sürücüler ve araçlar ayrıca; araçlarında zincir, takoz ve çeki halatı bulundurmak zorunluluğu yönünden de denetlenecektir.” Haber Merkezi