Bolu Valiliği yazılı bir açıklama yaparak Göynük'te yaşanan işçilerin kavgası ile ilgili çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Valilik kavga nedeninin iki farklı taşeron firmasına ait dört işçi arasında görev paylaşımı nedeniyle kavga çıktığını bildirdi.

Bolu Valiliği konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı; 20 Kasım 2013 tarihinde bazı görsel ve yazılı basın ve yayın organlarında Bolu ili Göynük İlçesinde işçiler arasında mezhep kavgası iddiası” başlıklı haberler yer almıştır.

Basında yer alan haberlerde belirtilen iddialar gerçeği yansıtmayıp, olay aşağıda belirtildiği şekilde gerçekleşmiştir.

Bolu-Göynük-Bölücekova Köyünde faaliyet gösteren Göynük Enerji Termik Santral İnşaatında; 19 Kasım 2013 günü saat 09.30 sıralarında iki farklı taşeron firmasına ait dört işçi arasında görev paylaşımı konusunda çıkan anlaşmazlık sonucu taşeron firma işçilerinden M.A ve K.A. ile M.D. ve H.D. karşılıklı olarak birbirlerini darp etmişlerdir.

M.A., K.A. ve M.D Göynük Devlet Hastanesinde yapılan tedavisini müteakip taburcu edilmiştir. H.D.'nin kafa travması geçirdiği, bilincinin açık olduğu ve durumunun iyi olduğu, önlem amacıyla Bolu Köroğlu Devlet hastanesinde kontrol altında tutulduğu öğrenilmiştir.

Olay bölgesinde başka bir olay çıkmaması için Göynük İlçe J.K.lığınca gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır. Göynük C.Savcısının talimatı ile tahkikata başlanarak tahkikat evrakları ile şüpheliler adli makamlara sevk edilmiştir.

Göynük Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığınca ifadeleri alınarak mahkemeye sevk edilen M.A. ve K.A. mahkemece haftada bir gün adli kontrol kararı ve yurtdışına çıkış yasağı verilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardır.

Yapılan tahkikat neticesinde olayın etnik ve siyasi bir nedene dayanmadığı, işçilerin olay öncesi ve sonrasında bu yönde bir faaliyette bulunmadığı olayın tamamen işçiler arasında görev paylaşımı konusunda çıkan anlaşmazlıktan kaynaklandığı tespit edilmiştir.”