VALİLİĞİN BAŞLATTIĞI PROJELER NE ALEMDE?

Geçenlerde bizim gazetede haberi çıktı, ne zamandır yazayım dedim ancak fırsat yakaladım.

Neydi O haber?

Eski Valimiz Ahmet Zahteroğulları zamanında başlatılan bir projenin yol üzerinde sadece tabelasının kalmış olduğuydu.

Haberle aynı günlerdi, Bahçelievler Polis Karakolunun önündeki kavşakta rampalı oto çekicisi görünce kaza var sandım, meğer üzerine konulan oksijen tüpü ile haberde bahsi geçen oradaki tabelalar kesiliyormuş.

Eski Vali Zahteroğulları görevi sürecinde Bolumuzda birçok projeye öncülük etti, bunlardan biriyse ÖNCE YAYA” projesiydi.

Proje dahilinde yollara çizgiler çekildi, logolar yapıldı, kaldırımlara tabelalar takıldı, emniyet teşkilatı sürücülere broşür dağıtıp yayalara yol vermesini isterken bir taraftan Mahmut Alan yol veren sürücülere gül vererek teşekkür etti.

Proje günlerinde sürücüleri savunmuş, yayaların yaya geçitlerini kullanmadıklarını, yayaları yaya geçitlerine yönlendirecek uyarılar yapılması gerektiğini yazmıştım.

Kardelen meydanının kuzey çıkışı kavşağa denk geliyordu, yaya geçidi ise Vali Konağının girişine… Yayalar Z” çizmemek için 10 mt yakındaki geçidi kullanmıyorlardı, yazımın ardından kuzey çıkışına yayalar lütfen yaya geçidini kullanın” tabelasının takıldığını görmek onur vericiydi.

Eski Valimizin başlattığı projelere sahip çıkıp hayat buldurmak selefinin ve il müdürlüklerimizin görevi. İçerisinde bir tek ÖNCE YAYA” projesi hemşerilerimizin sahiplenip devam ettireceği uygar çağdaşlık görevimiz.

Haa..! Şahsen ben bayan yayalara zaten yol veriyordum da Valimiz ve proje sayesinde erkekleri de listeye aldık… (Gülmeyin Sayın Zahteroğulları yazılarımı okuduğunuzu biliyorum).

Devleti ilgilendiren diğer projeler (ASDEP, CEVİZ-SALEP, SPROCU YETİŞTİRME, TURİZM ve TARIM DANIŞMA OFİSLERİ vb…) basına yansıyıp okumadığımıza ve şehir içi sürücüsü olarak yaylara yol verilmediğini gördükçe projelerin kadük kaldığını düşünüyorum.

Oysa bu planlananlar Ahmet beyin değil Bolu'da yaşayanların yararınadır. Sayın Bolu halkını ve idarecilerimizi başlanan projelere sahip çıkmaya, geliştirici yeni projeler üretmeye davet ediyorum.