Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun'na iadeyi ziyaret bulundu. Ziyarette Rektör Coşkun, Vali Zahteroğulları'na Rektörlük girişinde bulunan üniversitenin maketi üzerinden kampus yerleşkesi ve öğrenci durumları hakkında bilgiler verdi. Vali Zahteroğulları üniversite ile şehrin kaynaşması noktasında tüm Türkiye'ye örnek olacak bir model olduğunu ifade etti.
Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hayri Coşkun'a iade-i ziyarette bulundu. AİBÜ Rektörlüğü önünde AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Rektör Yardımcıları ve Genel Sekreter tarafından karşılanan Vali Zahteroğulları, ilk olarak Rektörlük binası girişinde bulunan üniversitenin maketi üzerinden Prof. Dr. Coşkun'dan bilgiler aldı.
Ziyarette daha sonra AİBÜ Rektör'ü Prof. Dr. Coşkun'un makam odasına geçen Vali Zahteroğulları, Biz göreve başlayınca Rektörümüz bizi hemen ziyarete geldi. Hayırlı olsun dileklerini ilettiler. Biz biraz geç kaldık ama şehri de biraz daha öğrenelim istedik. Bu hem iadeyi ziyaret hem de üniversitemizi tanımak için yapılan bir ziyaret oldu. Rektörümüzün şahsında tüm üniversitemiz camiasına şehrimize katkıları için teşekkür ediyorum. Bolu, üniversite ile şehrin kaynaşması noktasında tüm Türkiye'ye örnek olacak bir modeldir. Abant İzzet Baysal Üniversitemiz buna iyi bir örnektir” dedi.
AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ise Teşrifleriniz için çok teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz göreve başlayalı yaklaşık bir buçuk ay oldu ama ilk izlenimimiz oldukça hızlı olduğudur, sorunlara vakıf olma ve bir an evvel sorunları çözüme kavuşturma kişiliğine sahip, iş bitirici bir kimliği var. Bizler bu vasfından dolayı Valimizden çok destek göreceğimizi inanıyoruz. Bolu'da hep beraber inşallah tüm şehrimizle birlikte güzel işler çıkaracağımıza inanıyorum. Ben tekrardan sizlere başarılar diliyorum, Allah utandırmasın” şeklinde konuştu.
AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, ziyaretin anısına Vali Zahteroğulları'na üzerinde üniversitenin logosu bulunan çini bir tabak takdim etti. Ziyaret Vali Zahteroğulları'nın Üniversite şeref defterini imzalamasının ardından sona erdi.