Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, İçişleri Bakanlığının Kararnamesi ile görev yerleri değişen Vali Yardımcısı ve Kaymakamlara veda yemeği verdi. Yemekte konuşan Vali Zahteroğulları, yeni görevlerinde tayini çıkan Mülki İdare Amirlerine başarılar dilerken, Biz bir aileyiz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi.

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Bursa Vali Yardımcılığı'na atanan Cemal Polat, Iğdır İlçesi Aralık Kaymakamlığı'na atanan Hayri Zorlu ve Iğdır'ın Karakoyunlu Kaymakamlığı'na Nursan Zorlu için bir veda yemeği düzenledi. Yemeğe Vali Ahmet Zahteroğulları ve eşi Mahire Zahteroğulları, Bolu Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve eşleri katıldı.

Düzenlenen yemek sonrası açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Ömer Eru, yeni görev yerlerinde meslektaşlarına başarılar dilerken, Bunlar memuriyetin bir gereği. Önemli olan buradan güzel anılarla ayrılabilmektir ve onlar güzel anıları ile buradan ayrılıyorlar. Onları unutmayacağız. Yolları, bahtları açık olsun” dedi.

5 yıldır Bolu Vali Yardımcılığı görevini yürüten ve Bursa Vali Yardımcılığı görevine atanan Cemal Polat ise Bolu'da beş yıldır görev yaptım. Meslekte de 35 yılımı bitirdim ve 36'ıncı yılın içindeyim. Bursa, öyle sanıyorum ki 36 yıllık meslek hayatımın son görev yeri olacak. Bolu'da görev yaptığım süre içerisinde tüm kesimlerle saygı, anlayış, hoşgörü ve uyum içerisinde çalışmaya gayret ettim. Meslek yaşantımda halka hizmet ettiğimizi hiçbir zaman unutmadım ve buna göre görevimi idame ettirdim. Bu değişiklikler memuriyetin gereğidir. Bolu'da görev yaptığım sürede güzel hatıralarım oldu. Bursa'da her zaman açık bir kapınız olduğunu unutmayın. Eşim ile birlikte bu güzel programı düzenlediğiniz için sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Dörtdivan Kaymakamı iken Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesi Kaymakamlığı'na atanan Nursan Zorlu ise meslek büyüklerine hitaben, Sizler hep bizlere yardımcı oldunuz. Bolu'da güzel 2 buçuk yıllık görev sürem vardı. Bu görev süresince bizlere yardımcı olan sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Mengen Kaymakamı iken Iğdır'ın Aralık ilçesi Kaymakamlığı'na atanan Hayri Zorlu ise Bize her zaman destek oldunuz ve sizlere teşekkür ediyorum. Her istediğimiz zaman bir sıkıntımız olduğunda bize yardım ettiniz. Bolu'dan güzel anılar ile ayrılıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları ise Mülki İdare Amirleri olarak kendilerinin bir aile olduğunu ifade ederek, Aslında biz bir aileyiz. Böyle günlerde değil sık sık bir araya gelmeyi arzu ediyorum. Her mesleğin kendi içinde bir dayanışması var. Meslek hayatı içerisinde, kardeşler arasında olduğu gibi tartışmalar olabilir ama aile bireyleri gibi bizlerin ölünceye kadar birlikteliğimiz devam ediyor. Bir yerlerde bir araya geliyoruz, beraber çalışıyoruz. Bir çok yerde yolumuz kesişebiliyor. Ben mesleğimi ve meslektaşlarımı seviyorum. Ne zaman bir işimiz düşse, çocuğumuz, arkadaşımız, eşimiz için bir yardımlık durum olsa arayacağım ilk kişi meslektaşımdır ve onun için biz bir aileyiz diyorum. Bizim mal mülk sevdamız olmaz. Bulunduğumuz şehirlerde ömrü billah kalamayız. Ama bütün mesele ayrılırken meslektaşlarımızın yüzüne bakacak yüzümüz olması ve o yerde bir bardak çay içecek, hal hatır soracak, selam verecek yüzümüzün olması. Çok şükür buradaki arkadaşlarımızın hepsinin o özelliklere sahip olduğunu biliyorum. İnşallah gittiğiniz yerlerde de böyle güzel intibalarla ayrılırsınız. Allah hepimizi mutlu sonlar nasip eylesin. Cemal Beyi beyefendi kimliği ile tanıdım, genç Kaymakam arkadaşlarımızı da burada tanıdım, çalışmalarından memnundum ama buraya kadarmış. Ben genç arkadaşlarımız adına da mutluyum, inşallah daha iyi bir yerlerde olacaklar. Ben Cemal Beye de genç arkadaşlarımıza da başarılar ve hayatlarında sağlık, mutluluklar diliyorum. Biz onlardan memnunduk ve bizim de onlara bir eksiğimiz olduysa onlar da haklarını helal etsinler” ifadelerini kullandı.

Daha sonra ise Vali Ahmet Zahteroğulları'nın eşi Mahire Zahteroğulları, tayini çıkan Cemal Polat, Mengen Kaymakamı Hayri Zorlu ve Dörtdivan Kaymakamı Nursan Zorlu'ya hediye verdi.