Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri, Hacı Abdullahlar Konağı'nda düzenlenen etkinlikte, ‘Yöresel Mutfaklar' dersinde edindikleri teorik bilgilerini pekiştirmek amacıyla Mudurnu ilçesine özgü yemekler yaptılar. Vali Ahmet Zahteroğulları'nın da katıldığı bu etkinlikte öğrencilerin büyük bir ustalıkla yaptıkları yemekler, etkinliğe katılanlardan tam not aldı.

Mudurnu Belediyesi, Mudurnu Kaymakamlığı ve AİBÜ Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu tarafından, ilçenin turizmine destek sağlamak amacıyla Hacı Abdullahlar Konağı'nda Vali Ahmet Zahteroğulları, Mudurnu Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, Mudurnulu Hayırsever Süreyya Astarcı, Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Midilli ve öğrenciler katıldı.

Öğrenciler tarafından düzenlenen etkinlik ile ilgili bilgiler veren Mudurnu Süreyya Astarcı MYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Midilli, Bu tür uygulamalar üniversite ile sektör iş birliğini güçlendirmekte ve en önemlisi öğrencilerimizin sektöre donanımlı bir şekilde katılmalarını sağlamaktadır” diye konuştu.

Düzenlenen etkinlikte daha sonra ise öğrenciler Mudurnu ilçesine ait hazırladıkları yemekleri katılımcıların beğenisine sundular. Yemeğin sonunda ise Vali Zahteroğulları'na verilen ankette öğrenciler yemekleri ile ilgili yönelttikleri çeşitli soruları cevaplandırmasını istediler.

Etkinlik nedeni ile öğrencileri kutlayan Vali Ahmet Zahteroğulları daha sonra ise Hacı Abdullahlar Konağı'nı gezdi.

Vali Ahmet Zahteroğulları Mudurnu gezisinin devamında ise Kaymakam Yüksel ve Belediye Başkanı İnegöl ile birlikte belediyeye giderek ilçede yapılan çalışmalar ve eksiklikler ile ilgili kısa bir brifing aldı.

Vali Ahmet Zahtetroğulları' nın Mudurnu ziyaretinde son durağı ise AİBÜ Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu oldu. Vali Zahteroğulları, 460 öğrencinin öğrenim gördüğü okul hakkında bilgiler aldı ve binaları gezdi.