Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, İl Müftülüğü tarafından her ay yapılan İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur'an Kurslarındaki görevlilerin yer aldığı Aralık Ayı toplantısına katıldı. Burada din görevlilerine hitaben konuşan Vali Zahteroğulları, toplantının sonunda ise din görevlilerinden gelen soruları cevapladı.

Müftülük Konferans Salonunda düzenlenen Aralık Ayı din görevlileri toplantısına Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Vali Yardımcısı Ömer Eru, Hac Dairesi Genel Müdürü Enver Gönenç, İl Müftüsü İzani Turan, Müftü Yardımcıları, İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur'an Kurslarındaki görevliler katıldı. Program, İl Müftüsü İzani Turan açılış konuşması ile başladı. Turan, konuşmasında bu toplantının amacını ifade etti ve Vali Ahmet Zahteroğulları'na bu toplantıya katıldığı için teşekkür etti.

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları ise din adamlarının öğretmenler gibi topluma önderlik eden kişiler olduğunu kaydederek, din adamlarının camilerde kapalı kalmaması toplumsal konularda da hayattaki yerlerini almaları gerektiğini kaydetti. Bu konuda ‘Aile Sosyal Destek Programı' (ASDEP) projesi hakkında din görevlilerine bilgiler aktaran ve bununla ilgili örnekler veren Vali Zahteroğulları, amacının ihtiyaç duyan vatandaşlara hizmeti anında ve yerinde götürmek olan proje ile ilgili din görevlilerine seslendi. Zahteroğulları, Köyünüzde, mahallenizde bu konulara duyarlı olun. Mahallenin sosyal hizmetler temsilcisi, habercisi olun. Kapı kapı dolaşmanıza gerek yok. Bizim öğretmenlerimiz ve din görevlilerimiz yeterince dikkatli olsunlar biz toplumdaki bütün sosyal problemlere yetişiriz. Bu konu ile ilgili belki de din görevlilerimizden ekibimize alabiliriz” dedi.

Konuşmasında camilerin tam olarak bir sosyal alan olması için çalışma yapılmasını da söyleyen Vali Zahteroğulları, Caminiz her türlü sosyal faaliyetin merkezi olsun. Örneğin bir camimiz mahallenin futbol takımına bir oda versin veya vakit namazından önce insanlarımız camiye gelsin ve onlara çay ikramında bulunun, sohbet edin. Hangi camimizin yeri varsa oralarda kreşler açalım. Örnekler çoğaltılabilir. Amacımız toplumun ihtiyaçlarına cevap vermektir” şeklinde konuştu.

Din görevlilerine mahalle ve köylerindeki haneleri her zaman ziyaret etmelerini de söyleyen Vali Zahteroğulları, Diğer taraftan ise muhitinizi ziyaret edin. Komşunun bir çayını için, çay içmeye davet edin. Mahalleliyi dolaşın. İnsanlar canları sıkıldığında, dertleşmek istediklerinde hocanın yanına gideyim de derdimi anlatayım desin. Mahallenizdeki insanları dinleyin. Kapınız ve gönlünüz her zaman insanlarımıza açık olsun. Giyiminizle, kuşamınızla, konuşmalarınızla farkındalık oluşturun. İnsanlar sizi örnek alsın. Camilerimiz her zaman temiz ve havadar olsun. Köyümüzde, mahallemizde olaylara duyarlı olalım” şeklinde konuştu. Toplantının son bölümünde ise Vali Zahteroğulları, kendisine sorulan soruları cevaplandırdı ve sosyal meselelerde projeleri olan din görevlilerini dinledi.