Vali Ahmet Zahteroğulları Bolu Gazeteciler Cemiyeti'nde gazeteciler ile bir araya gelerek veda etti. Görevden neden alındığını bilmeyen Vali Zahteroğulları, Bolu halkına olan sevgisini dile getirdi. Bu sevgiyi Dünya'daki hiç bir makama değişmeyeceğini söyleyen Zahteroğulları, "Rızkımı veren Hüda'dır, kula minnet eylemem" cümlesiyle kalbinden geçenleri ifade etmeye çalıştı.

Haber: Emrah Öget - Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu ve üyeler tarafından karşılanan Zahteroğulları; Çok değerli arkadaşlar Allah'a ısmarladık demeye geldim sizlere, kaderin cilvesidir ki göreve başlayalı tam bir yıl oldu. 'Hiç ölmeyecekmiş gibi Dünya, yarın ölecekmiş gibi ahirete çalışmak gerekir.' Bizim işimizde 'hiç gitmeyecekmiş gibi çalışmak, yarın gidecekmiş gibi hazır olmaktır.' Devletimiz bizim hizmetimize ne zaman ihtiyaç duyarsa, devletimizin emrinde oluruz. Ne kadar yaşadığınız değil, nasıl yaşadığınız önemlidir, ne kadar kaldığınız değil, ne yaptığınız önemlidir. Kişisel olmamakla birlikte şöyle bir burukluğum var ki; Başladığımız işlerin sonuçlarını görmek isterdim. Daha çok hizmet etmek isterdim elbette. Bir söz söylemiştim; İnsanlar beni nasıl tanıyorsa, ben o'yum demiştim, bugün de onu söylüyorum. Bolu insanımızın bu teveccühünü de hak edecek bir şey yapmadığımın farkındayım. Ben buraya gelirken insanların sevgisini bu kadar kazanacağımı düşünmüyordum. Ama görüyorum ki; insanlar kendilerinden biri olarak adamlığa o kadar açlar ki, bizde de onun bir parça kırıntılarını görünce bizi sevdiler. Bizim şahsımızı değil, belki bizim şahsımızda buldukları, aradıkları o birkaç özelliği görünce bunları sevmiş olabilirler. Ben tüm Bolu halkının o yüce gönüllerine çok teşekkür ediyorum. Basın mensupları olarak sizler de geldiğim günden bu yana bana çok destek oldunuz, beni teşvik ettiniz, sizlere de çok teşekkür ediyorum. Hem sizden hem de bütün Bolu halkından helallik diliyorum. Hakkınızı helal edin” dedi.

Zahteroğulları‘nın konuşmasından sonra sözü alan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu, Zahteroğulları'na; Bize hep abi-kardeş ilişkisi içerisinde yaklaştınız, bize hep yakın oldunuz. Ben 17-18 yıldır Bolu'da gazetecilik yapan biri olarak, bu zamana kadar Bolu'ya göreve gelen ve bu kadar sevilen bir vali görmemiştim. Ben de hem Cemiyetimiz hem Bolu halkı adına, Bolu'ya yaptığınız hizmetlerden ötürü teşekkür eder, sizin de hakkınızı helal etmenizi isteriz” diyerek düşüncelerii aktardı.

"Neden görevden alındığımı bilmiyorum"

Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Zahteroğulları, "CHP ve MHP kanadından Memursen Başkanı'nın sizin gitmenizde etkisinin olduğuna dair iddialar ortaya çıktı, bu iddialara nasıl cevap vereceksiniz" sorusu üzerine;
Arkadaşlar ben gerçekten de neden görevden alındığımı bilmiyorum, bu tip etkilerinin olduğunu ben zannetmiyorum. Vali tayin ettirmek, Valiyi görevden aldırmak bu kadar ucuz ise üzülürüm. Bu yüzden öyle olduğunu düşünmüyorum. Şunu söyleyebilirim ki; Benim buraya vali olarak gelmem ne kadar normal ise ayrılışımda bu kadar normaldir ve olumlulukla karşılarım. Devletimin benim hizmetime ihtiyacı bu kadarmış” dedi.

"Siyasette ülkeye hizmet etmenin bir yoludur"

Daha önceki konuşmalarında siyasete bakış açısının mesafeli olduğunu söylemesinin hatırlatılması üzerine, bu düşüncesinde değişiklik olup olmadığına açıklık getiren Zahteroğulları; Bürokraside bir süre daha devam etmeyi düşünüyorum demiştim. Memurların bulundukları makamları siyaset basamağı olarak görmelerini doğru bulmuyorum demiştim. İnsanların bu kadar sizi sevmesinden dolayı, milletvekili aday adayı olmayı düşünüp düşünmediğim soruluyor. Bu sevgiyi, bırakın aday adayı olmaya, Dünya'nın hiçbir makamına değişmem. Eğer siyasete girersem, Vali Ahmet Zahteroğulları olarak değil, birikimiyle bir birey Ahmet Zahteroğulları olarak girerim. Siyasette ülkeye hizmet etmenin bir yoludur” dedi.

"10 gün kalıp 'adam' gibi giderim"

"MHP tarafından ortaya atılan bir iddiaya göre; Bolu'ya Ankara'dan gönderilen 14 milyon Lira ödeneğin yarısının seçim çalışmaları için kullanılmak istenmesine karşın sizin buna itiraz ettiğiniz söyleniyor, doğru mudur, ayrılığınızla bir ilgisi var mıdır" sorusunu cevaplayan Zahteroğulları; Özel İdare'ye bir para gelmiş ve projeler, çalışmalar yapılmaya başlamıştır. Bu para bir yerde durmayacaktır ve elbette kullanılacaktır. Ayrılığımın nedenini gerçekten bilmiyorum, bilsem açıkça sizlerle paylaşırım. Ben işin o kısmıyla ilgilenmiyorum, benim için önemli olan Allah'ın rızası ve buradaki insanların memnuniyetidir. 10 sene kalıp başımı öne eğip gideceğime, 10 gün kalıp adam gibi gitmeyi tercih ederim" şeklinde konuştu.

"Bolu halkına minnettarım"

Bolu insanı hakkındaki görüşlerini aktaran Vali Zahteroğulları, "Bolu halkı genelde sessiz, sakin bilinir ama benim yaşadıklarıma gösterdikleri tepki, tertemiz yüreklerinin yansımasıdır. Bolu halkına minnettarım" dedi.

Son olarak Zahteroğulları; Rızkımı veren Hüda'dır, kula minnet eylemem” ve Mevlâ görelim neyler, Neylerse güzel eyler” diyerek sohbet içersindeki en güzel cümleleri sarf etti.

.