Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı 5 kurumdan brifing aldı. Vali Zahteroğulları, brifing öncesinde yaptığı açıklamada, "Bolu'da düşündüğümüz hiçbir faaliyet, hiçbir yatırım, hiçbir etkinlik ormandan yada ormancılıktan bağımsız olmak düşünülemez" dedi.
Vali Ahmet Zahteroğulları kurumlardan brifing almaya devam ediyor. Vali Zahteroğulları son olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı olan Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Meteoroloji Müdürlüğü, DSİ 53. Şube Müdürlüğü, Batı Karadeniz Orman Araştırma Enstitüsü ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nden brifing aldı. Brifingde ilgili kurum müdürlerinin yanı sıra Vali Yardımcısı Cemal Polat ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli de yer aldı.
Brifing öncesinde yaptığı açıklamada Vali Zahteroğulları, Bolu'da düşündüğümüz hiçbir faaliyet, hiçbir yatırım, hiçbir etkinlik ormandan yada ormancılıktan bağımsız olmak düşünülemez. Bu nedenle de hem orman idaresinin kendi işleyişini, eğer katkı verebileceğimiz hususlar varsa bunlarla ilgili hususları öğrenmek istedim, hem de diğer alanlarla turizmle, sporla diğer yatırımlarla orman varlığımızı da korumak üzere orman alanlarının, orman iş alanlarının nasıl kullanacağımız ile ilgili bir görüş alışverişinde bulunmak istedim. Öncelikle arkadaşlarımızı dinleyeceğim sonra da değerlendirmelerimizi yaparız. Hep dediğim gibi hepimizin amacı gayesi önce ilimizin sonra da ülkemizin sosyal refah düzeyini yükseltmek. Onun için ülkemizin en değerli hazinelerinden biri olan ormanlarımız, bu alana hizmet veren çok değerli arkadaşlarımızı tanımak ve onlardan bilgi almaktan çok mutlu olacağım" şeklinde konuştu.
Daha sonra ise Vali Zahteroğulları, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, Milli Parklar Şube Müdürü Sezgin Akay, DSİ 53. Şube Müdürü AbdullaÖzüpek, İl Meteoroloji Müdürü Fazlı Büyük ve Batı Karadeniz Orman Araştırma Müdürü Metin Serin'den kurumları ile ilgili ayrı ayrı brifing aldı.