Vali Ahmet Zahteroğulları, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle kendisini ziyaret eden İl Müftüsü İzani Turan ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Vali Zahteroğulları, Kutlu Doğum Haftasının Müslüman alemi için çok büyük önem taşıdığını belirtti.
Ziyarete İl Müftüsü İzani Turan, İl Müftü Yardımcıları Dr. Halil Taşpınar ve Dr. Nusret Dede katıldı.
Müftü İzani Turan, Kutlu Doğum Haftasında yapılacak programlar hakkında Vali Zahteroğulları'na bilgi vererek, Ülke genelinde bu yılki Kutlu Doğum Haftasının ana teması Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” olarak belirlendi. Tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de bu haftayı en hayırlı şekilde idrak etmek amacıyla bir dizi etkinlikler düzenledik ” ifadelerine yer verdi.
İl Müftüsü İzani Tura, Kutlu Doğum haftası ziyareti dolayısıyla Vali Zahteroğulları'na çiçek ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınlarından Kuran-ı Kerim ve Tefsiri hediye etti.
Kutlu Doğum Haftası'nın Müslüman alemi için çok büyük önem taşıdığını vurgulayan Vali Zahteroğulları, Alemlerin efendisi, başlarımızın tacı Peygamber Efendimizin doğumu, beşeriyetin saadeti açısından, insanlık tarihinin en önemli olayıdır. Bu günler, Hz. Peygambere olan sevgimizin pekiştirileceği, bu anlayış ve inançla birbirimize karşı olan kardeşlik duygularının da güç kazanacağı günlerdir. Verdiği mesajlar ve sahip olduğu yaşantısıyla sadece geçmişe değil günümüze de ışık tutan Peygamberimiz, gelecek dönemlerde de sorunların ve sıkıntıların aşılmasında en temel başvuru kaynaklarından biri olacaktır. Bu yılın teması olan samimiyetin yaşamımızın her merhalesine, her aşamasına sirayet etmesini diliyorum. ”dedi.
Hafta boyunca düzenlenen programların başarılı geçmesini dileyen Vali Zahteroğulları, ziyaretleri için Müftülük heyetine teşekkür etti.