Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nca Doğrudan Faaliyet Desteği programı kapsamında desteklenen Bolu Ticaret ve Sanayi Odasının "Bolu İli Sağlık Turizmi Ziyaretçilerini ve Yatırımcılarını Bekliyor" projesinin kapanış toplantısı yapıldı.
Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Ahmet Zahteroğulları, Vali Yardımcısı Ömer Eru, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, BTSO Başkanı Türker Ateş, oda yönetimi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yatırımcılar yer aldı.
‘Bolu Sağlık Turizmi Yatırımcılarını ve Ziyaretçilerini Bekliyor' tanıtım projesinde açılış konuşmasını yapan BTSO Başkanı Türker Ateş, proje için dünyanın önde gelen termal yerlerinden biri olan Çek Cumhuriyeti'ndeki Karlovy Vary'i örnek aldıklarını dile getirdi. Ateş, buradaki izlenimlerini de aktarırken Burası dünyada sağlık turizminde en çok ziyaret edilen yerlerden biri. Bizde bunun için örnek olarak burayı seçtik” dedi. Ateş daha sonra ise buradaki izlenimlerini aktardı.
Daha sonra Yard. Doç.Bilsen Bilgili, projeyi tanıttı. Projenin amacı ve neler içerdiği hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları ise Karlovy Vary'e gittiğini ve burasının dünyadaki tüm ünlülerin gittiği ve bildiği bir yer olduğunu kaydetti. Türkiye'nin neredeyse her yerinde termal su olduğunu söyleyen Vali Zahteroğulları, Bizim avantajımız, kaynağa ve pazara yakınlıktır. Bizim ulaşım gibi, metropollere yakınlık gibi bir çok avantajımız var. Artık eyleme geçme, deyim yerindeyse helva yapma zamanıdır” dedi.
Geçmiş dönemde de Bolu'da görev yaptığını ve yine aynı konuları konuştuklarını söyleyen Vali Zahteroğulları, 10 sene önce de bunlar bizim konuştuğumuz, tartıştığımız konulardı. Artık harekete geçmeliyiz, ulusal düzeyde çalışmalar yapmalıyız. Bolu artık kabuğunu kırıp, Türkiye ve dünyaya açılmalı. Ben Bolu'da bulunduğum her saat bu tür konuların takipçisi olacağım. Bu projenin sıcağı sıcağına hareketlenmesi lazım. Bir makro planlama yapıp, şu anda potansiyeli olan ama hamam olarak kullanılan durumu geliştirmemiz lazım. Bu esnada yer sorunu, tahsis sorunu gibi bütün konuları bizlerin halledip yatırımcının da önünü açıp işlerini kolaylaştırmamız lazım. Ben geldiğim günden beri hep diyorum. Benim önceliğim bakım ve spor turizmidir. Bunun için çok büyük bir heyecan duyuyorum. Ben üstüme düşen ne görev varsa yapmaya hazırım” ifadelerini kullandı.