Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, görevinin üçüncü gününde Organize Sanayi Bölgesine giderek yetkililerden brifing aldı. Brifingde, Bolu'nun, potansiyeli olan bakir bir il olduğu vurgusunu yapan Vali Zahteroğulları, Bizim görevimiz bu potansiyeli devletimizin, milletimizin imkanları ile buradaki müteşebbislerimizin imkanlarıyla ve buraya getireceğimiz müteşebbislerin imkanları ile harekete geçirmek” dedi.
Bolu Organize Sanayi Bölgesine giden Vali Ahmet Zahteroğlulları'nı Organize Sanayi Müdürü Mustafa Gülen ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Kaygusuz karşıladı.
Vali Zahteroğulları ilk olarak OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Kaygusuz'dan, yönetim ve müteşebbis heyeti ile ilgili bilgiler alırken, OSB Müdürü Mustafa Gülen'den de Bolu OSB'nin faaliyet alanı ve fabrikalar ile ilgili bilgiler verdi.
Brifing öncesinde açıklamalarda bulunan Vali Zahteroğulları, Bolu'nun potansiyeli olan bakir bir İl olduğunu ifade ederek, İl Özel İdaresinden sonra bugünde Organize Sanayi Bölgesi yönetimi ile hem tanışmak hem de Organize Sanayi ile ilgili bilgiler almak istedim. Bu saatte işlerini bırakıp buraya gelen iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Hep bunu vurguluyorum. Daha önce burada görev yapmanın avantajının da farkındayım. Onu kullanmaya çalışıyorum, yine İl Gelişme Planına vurgu yapacağım. İl Gelişme Planını hazırlarken ortak akıl toplantıları yapmıştık, sektör sektör değerlendirmiştik. Bunların hepsine tekrar dönüp bakacağız ve güncelleyeceğiz. Bolu potansiyeli olan bir ildir ve bana göre halen bakir bir şehirdir. Bizim görevimiz bu potansiyeli devletimizin, milletimizin imkanları ile buradaki müteşebbislerimizin imkanlarıyla ve buraya getireceğimiz müteşebbislerin imkanları ile harekete geçirmek. Bunları doğayı koruyarak yapacağız ama koruyacağız diye kullanmayacağız diye bir şeyi düşünemeyiz. Çok klasik ifadeyle Bolu'nun koruma ve kullanma dengesini doğru oluşturarak, turizm, sanayi, ticaret ve tarım sektöründe yapılması gereken ne varsa, hangi projeler takip edilecekse hep beraber bunların takipçisi olacağız. Bu nedenle de benim biran önce bu konulara adapte olmam gerektiği için brifinglere yatırım odaklı kuruluşlardan başladım. Bir taraftan projelerimizi oluştururken, öbür taraftan da takip edilmesi gereken konuları geciktirmeden araya boşluk bırakmadan takip edeceğiz” şeklinde konuştu.
Daha sonra ise Vali Zahteroğulları, OSB ile ilgili brifing aldı. Brifingin ardından ise Organize Sanayi Bölgesinin bazı alanları gezildi.