İl Genel Meclisi Mart ayı toplantıları Pazartesi günü başladı. İlk toplantıya Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları da katılarak, meclis üyeleri ile tanıştı.
Mücahit Kutlu'nun son kez başkanlık ettiği, yerel seçimler öncesindeki son toplantı olan İl Genel Meclisi Mart ayı toplantıları başladı. İlk toplantıya Vali Ahmet Zahteroğulları da katılarak, meclis üyeleri ile tanıştı.
Vali Zahteroğulları, İl Genel Meclis Başkanı Mücahit Kutlu ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Sırrı Köstereli tarafından kapıda karşılandı. Ardından meclis üyeleri ile tek tek tokalaşan ve tanışan Vali Zahteroğulları meclis salonuna geçerek toplantı öncesi meclis üyelerine hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Yerel demokrasinin, yerel katılımın merkezi olan mecliste olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Vali Zahteroğulları Bende eski bir Özel İdareciyim. Özel idarenin ne olduğunu, kapasitesini, potansiyeli, yapabileceklerini bilen bir arkadaşınızım. İl Özel İdaresinin gücü bütçesi ile sınırla değil. Etkinliği bütçesi ile ölçülmemeli ama özel idaresinin gücü bütçesinin ötesinde. Çünkü birçok yatırım, birçok iş özel idare öncülüğünde başlar. Kırsal altyapı ilişkin çalışmalarınız arkadaşlardan öğrendim. Burada vali yardımcılığı yaptığım dönemden de bilgilerim var ve çok yol alınmış. Özellikle bu dönemde çok güzel çalışmalar olmuş. Elinize sağlık. Yaptığınız hizmetler sizin yanınızda götüreceğiniz değerlerdir. Ben bu meclisin son toplantısı olduğunu biliyorum. Ayrılacak arkadaşlara hayatlarında sağlıklar diliyorum. İnşallah yeniden seçilecek meclisle de aynı işbirliğini devam ettiririz. Ama bu kapsamda zaman zaman önünüze şehrin makro projeleri ile geleceğiz. Bunları ben bizzat sizlere arz etmek isterim. Çok şey yapıldı ama daha çok yapılabilecek işler var. İnşallah, Allah bize nasip eder. Sizlere emekleriniz için teşekkür ediyorum, yeniden seçilecek arkadaşlara da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
İl Genel Meclis Başkanı Mücahit Kutlu'da Vali Zahteroğullarına meclisi ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Vali Zahteroğulları'nın toplantıdan ayrılmasının ardından meclis üyeleri gündemdeki maddeleri görüşerek karara bağladı. Buna göre, Mudurnu ilçesi Avdullar köyü, Şişçay mevkii, Avdullar köyü tüzel kişiliğine ait tapunun 135 ada, 10 nolu parsele ilişkin hazırlanan Hidroelektrik Santral Alanı (HES) amaçlı hazırlanan uygulama imar planının onanmasına ilişkin ve Merkez ilçe Gövem köyü hudutlarında tapunun 4 pafta, 1107 parsele ilişkin hazırlanan uygulama imar planının onanmasına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen raporlar görüşüldü. Söz konusu raporlar oy birliği ile kabul edildi.
İl Genel Meclisi Mart ayı toplantıları hafta boyunca devam edecek.