Vali Ahmet Zahteroğulları, ilimizde ciddi istihdam olanağı sağlayan firma temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantının konusu ise istihdam, istihdamda devletin katkıları yeterli mi, eksiklikler neler ve ne yapılabilir gibi konular firma temsilcileri ile görüşüldü.
Vali Zahmet Zahteroğulları başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Organize Sanayi Bölge Müdürü Mustafa Gülen, İŞKUR İl Müdürü İsmail Yalçın ve firma yetkilileri katıldı.
Vali Ahmet Zahteroğulları, ilimizde bulunan ve ilimizi için ciddi istihdam olanağı sağlayan firma temsilcileri ile bir araya geldi. Firma temsilcilerine önümüzdeki günlerde ilimizde bir toplantı yapacak olan İŞKUR Yönetim Kurulu'na bir dosya hazırlayacağını ifade eden Vali Zahteroğulları, istihdam konusunda ne gibi eksikliklerin olduğu, devletin istihdama katkısı çerçevesinde uygulanan politikaların yeterli olup olmadığı, işverenlerin bu konudaki istekleri gibi konularda fikir alış verişi yapmak için davet kaydetti.

“EKSİKLİKLERİ BULACAĞIZ”

Burada görüşülecek fikirler doğrultusunda rapor hazırlayacağını ve İŞKUR Yönetimine sunacağını kaydeden Vali Zahteroğulları, Ben daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcılığı ve İŞKUR Yönetim Kurulu Üyeliği yaptım. Bu çerçevede aktif istihdam politikalarının oluşturulmasında katkılarım oldu. Şimdi Ankara'da kararları alınan politikaların sahada uygulanmasının nasıl olduğunu Allah bize yerinde görmeyi nasip etti. Biz yakın zamanda İŞKUR Yönetim Kurulu'nu ilimize misafir edeceğiz. Bazı politikaların sahada nasıl uygulanabildiğini, eksiklikleri yerinde görmelerini onlara da tavsiye ettim. İşte bundan önce sizlerle fikir alışverişine bulunmak istedim, dersimizi çalışacağız ve bir rapor hazırlayacağım. Eksikliklerimiz neler, neler doğru, neler eksik, neler yaparsak daha iyi sonuçlar alırız gibi konuları konuşacağız.
Toplantıda daha sonra ise firma temsilcileri ile görüş alış verişinde bulunuldu.