Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları kurum ziyaretlerine giderek, brifingler almaya devam ediyor. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giden Vali Zahteroğulları, okul müdürleri ile tanıştı ve ardından Bolu'nun eğitimi ve okullardaki fiziki yapı ile ilgili brifing aldı.
Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, kurumlardan brifing almaya devam ediyor. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı ile birlikte giden ve İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, Müdür Yardımcıları ve şube müdürleri tarafından karşılanan Vali Zahteroğlulları, toplantı salonunda ilimizde görev yapan okul müdürleri ile tanıştı.
Bu tanışma toplantısında konuşan Vali Zahteroğulları, Bolu'nun eğitim anlamında büyük bir potansiyeli olduğunu söyleyerek, Bolu'nun her anlamda büyük bir potansiyeli var. Eğitimde de böyle. Eğitimin kalitesini olumsuz etkileyecek ülkemizin başka yerlerinde olan terör gibi, ekonomik yoksulluk gibi, yeterli öğretmen bulunmaması yada atanan kişilerin gitmemesi gibi bir çok olumsuz etken Bolu'da çok şükür yok. Bu bütün var olan şeyler ile birlikte, varsa diğer eksiklikleri tamamlayıp çok iyi sonuçlar çıkarmak hepimizin görevi ve sorumluluğudur” dedi.
“EĞİTİMDEKİ SIKINTILARIMIZI ÖNCELİKLE TAKİP EDECEĞİM”
Yapılacak esas yatırımın insana yapılacak yatırım olduğunu ifade eden Vali Zahteroğlulları, Ben Bolu'ya geldiğimden beri hep kalkınmadan, yatırımdan bahsediyorum ama esas yatırım insana yapılan yatırımdır, geleceğe yapılan yatırımdır. İstediğiniz tesisi yapın, istediğiniz fabrikaları kurun, istediğiniz planlamaları yapın onu uygulayacak, hayata geliştirecek, kullanacak, onu geliştirecek insan kaynağıdır. O insan kaynağını da ithal etmeniz çok mümkün değil. Biz kendi insanımızı eğiteceğiz, yetiştireceğiz. Bunun için değerli arkadaşlar bana hangi görev düşüyorsa ona hazır olduğumu bilmenizi istiyorum. Hiç mazeretimiz ve eksiğimiz de olmayacak. Özel İdaremizdeki brifingimiz de bazı notlar aldım. Okul ve dersliklerin ihtiyacı ve planlaması ile ilgili Milli Eğitim Müdürümüz ile de ön görüşme yapmıştım. Bu brifingimizde de sizden detayları alacağım. Ben onların takibini süratle yapacağım. Gerek yerel imkanlara, gerek merkezi hükümetin imkanları ile Ankara'ya gittiğimde ilk takibim bu konular olacak” şeklinde konuştu.
“BOLU'NUN MEDARI İFTARI İZZET BAYSAL VE VAKFIDIR”
Konuşmasında rahmetli İzzet Baysal ve Vakfının da önemine değinen Vali Zahteroğulları, Bu kapsamda birçok ilden ileride olduğumuzu biliyorum. Burada devletin imkanları ve Bolu'nun medarı iftarı rahmetli İzzet Baysal ve Vakfının destek ve imkanları ile çok güzel tesisler var. Bunun kıymetini bizim de çocuklarımızın da bilmesi gerekir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Vali Zahteroğulları konuşmasının sonunda salonda bulunan tüm okul müdürü ve yöneticileri ile tek tek tokalaşarak tanıştı. Programda daha sonra ise Vali Zahteroğulları, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, Müdür Yardımcıları ve şube müdürlerinden brifing aldı.