Vali İbrahim Özçimen, Bolu Merkezden Yedigöller Milli Parkına giden yolun yapım çalışmalarında incelemelerde bulundu. Bu sene içinde yol çalışmasının bitirileceğini ifade eden Vali Özçimen doğa harikası bir yer olan Yedigöller'i herkes görmeli dedi.
Vali İbrahim Özçimen'in Yedigöller yolu incelemelerinde Orman Bölge Müdürü Sırrı Köstereli de hazır bulundu. Türkiye'nin nadide yerlerinden biri olan Yedigöller Milli Parkına giden yolun yapım çalışmalarının başladığını belirten Vali İbrahim Özçimen, "Yedigöller yolunun yaklaşık 10 km. lik alanı şu an karla kaplı. Karla kaplı olan kısım hariç çalışmalarımıza başladık. 2 dozer, 1 greyder, 1 CSB, 1 ekskavatör, 1 kamyon Orman Bölge Müdürlüğü'nden, 1 dozer, 1 greyder, 1 ekskavatör, 1 kamyon da İl Özel İdaresi'nden verdik. Ayrıca sanat yapılarında da çalışmalarımız devam ediyor. Büyük onarımlar devam ediyor. Şevleri açıyoruz, yol tesviyesine de devam ediyoruz. Yapacağımız yolun tamamı 30 km. Bunun 20 km.lik alanında şu an çalışıyoruz. 10 km.si de önümüzdeki günlerde kar yolları açılınca devam edecek" şeklinde konuştu.
Yedigöller'in doğa harikası bir yer olduğunun altını çizen Vali Özçimen, "Yol olmasa bu güzellikleri bazı kişiler görebilsin, bir giden bir daha gidemesin demeyi ben insanlara karşı saygısızlık gibi görüyorum. Bu güzellikleri herkes görmeli. Burası Bolu hudutlarında bir yer. Bolu'dan da bir yol olsun, Düzce'den de bir yol olsun. Bu yolu yaptığımızda Mengen'den de bir yol yapacağız. Biz koruma ve kullanma dengesini sağlamak zorundayız. Buradaki turistik değerler mahvolsun, doğal değerler gitsin gibi bir düşüncemiz yok. Hem o doğal güzellikleri koruyacağız, hem de turizme açacağız. Daha çok insan gelince oraya iyi bir müstecir bulunacak ve insanlara daha güzel hizmet edeceğiz. Halkta kazanacak, turizmde kazanacak. Ben aslında o güzelliklerin herkes tarafından görünmesinin derdindeyim" dedi.
Bu sene içerisinde yolun bitirileceğinin ifade eden Vali Özçimen, Doğal parkın içine asfaltın sokmayacağını, asfaltın daha Milli parka gelmeden bitirileceğini geri kalan kısmının da doğal taşlarla yapılacağını belirterek Abant'ta olduğu gibi içeriye araçları sokmamayı da düşündüklerini söyledi. Ayrıca Vali Özçimen, yol maliyetinin 5-6 milyon Tl. olacağını da sözlerine ekledi.
Daha sonra yollarda incelemelerde bulunan Vali İbrahim Özçimen, yol da zaman zaman durarak çalışmalar hakkında bilgiler aldı ve yol genişletme çalışmalarında çalışan işçilerle sohbet etti.
İşçilerle yakından ilgilenerek onlarla sohbet eden Vali İbrahim Özçimen, "Var mı benden bir isteğiniz? En güzel yenen ekmek alın teri ile yenilen, helalinden yenilen ekmektir" dedi.