Bolu Vali Yardımcıları Ayhan Kartlı ve Nurullah Ertaş, Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği'ne ziyarette bulundular. Sohbet havasında geçen ziyarette Vali Yardımcıları, derneğin aktif bir şekilde faaliyet göstermesinden memnun kaldıklarını belirterek muhtarlarla ilgili güzel düşüncelerini paylaştılar.

Vali Yardımcıları Ayhan Kartlı ve Nurullah Ertaş'ı, Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı İlhan Çalışkan ve muhtarlar karşıladı. Sohbet havasında geçen ziyarette Vali Yardımcılarına kahve ikram edilirken muhtarlar ve Vali Yardımcıları arasında geçen güzel diyaloglar dikkatlerden kaçmadı.

Ziyaretten oldukça memnun olduğunu belirten Çalışkan, Vali Yardımcılarının görevlerini iyi yapmaları dışında iyi birer insan olduklarını ve muhtarlar olarak geçmişten bugüne birçok konuda fikir alış verişinde bulunarak çalışmalar yaptıklarını belirterek aralarındaki bu iletişimin kuvvetli olmasından dolayı bütün muhtarlar adına memnuniyetlerini ifade etti.

Vali Yardımcımız Nurullah Ertaş muhtarlarımızın kendilerini sık sık ziyaret ettiklerini belirterek, bu kez kendilerinin muhtarları ziyaret etmek istediklerini belirtti. Ziyaretleri esnasında muhtarların da kendilerini çok güzel ağırladığını ve bu durumdan memnun olduklarını belirten Ertaş, bundan sonra bu ziyaretlerin daha da sıklaşarak devam edeceğini belirtti.

Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı ise Muhtarlar Derneği'nin bir dayanışma ve fikir alışverişinde bulunma platformu olduğunu belirterek derneği faal bir şekilde görmenin oldukça sevindirici olduğunu ifade etti. Muhtar adaylarının seçmenleriyle birebir çok yakından iletişime geçmesi gerektiğini ifade eden Kartlı, Seçilmenin ne olduğunu anlamak için Muhtar Adayı olmak lazım, en sert seçim muhtarlık seçimidir. Seçilen Muhtarlarımız vatandaşların iradesiyle seçilmiştir ve bu aşamadan sonra Muhtarların kararlarına saygı duymak gerekmektedir” diyerek köy ve yaylaların gerçek sahiplerinin çiftçiler olduğunu ve meraların kişilerin bireysel olarak kullanmasının doğru olmadığını ve bu konuda meraların hayvancılıkla ve tarımla uğraşan köylülerimizin kullanması yönünde iyileştirmeler yapmaya çalıştıklarını kaydetti. (Emrah ÖGET)