Vali Ahmet Zahteroğulları, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından başlatılan Öğrenci Kültürel Gelişim programı kapsamından üniversite öğrencileri ile buluştu. Programda Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye” başlığıyla siyasi, sosyal ve ekonomik olarak dünyada son dönemde yaşanan gelişmeleri analiz eden Vali Zahteroğulları, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun tarafından üniversite öğrencilerine yönelik başlatılan Öğrenci Kültürel Gelişim Programı'nın ilki, Bolu Belediyesi Necip Fazıl Kültür Merkezinde yapıldı. Rektör Coşkun, gönüllülük esasıyla başlattıkları programla, tarih, kültür, edebiyat konularında sunumlar ve okumalar yaparak, öğrencilerin okudukları bölümleri haricinde de gelişmelerini amaçladıklarını belirtti.

Rektör Coşkun, Program vesilesi ile ilk olarak Sayın Valimizi konuk etmekten büyük mutluluk duymaktayız. Programın, şehir-üniversite birlikteliğini pekiştireceğine inanıyorum. Bu anlamda Sayın Valimize ve Bolu Belediye Başkanlığımıza da çok teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Ahmet Zahteroğulları ise Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından başlatılan programda bulunmaktan dolayı memnuniyeti dile getirerek, üniversitenin böyle bir program yapmasının kendisini mutlu ettiğini dile getirdi. Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye” konulu söyleşi konusunun kendi uzmanlık alanı olmadığını ama burada düşündüklerini, okuduklarını ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşacağını söyleyen Vali Zahteroğulları, Umarım bu programda sizler için faydalı şeyleri paylaşırız. Bu benim uzmanlık alanım değil ama kendi bildiklerimi kendi perspektifimden sizlerle paylaşacağım” dedi.

Vali Ahmet Zahteroğulları daha sonra ise Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye” konulu söyleşi kapsamında kronolojik olarak geçmişten günümüze kadar ülkemizin genel durumu, Avrupa ve Ortadoğu ile ilişkilerimiz, geçmişten günümüze dünya devletleri, sosyal ekonomik yapıları ve günümüz dünyasına kadar olan gelişmeleri öğrencilere aktardı. Programın sonunda ise AİBÜ öğrencileri Zeynep Eser ve İlyas Rüzgar, Vali Zahteroğulları'na çiçek takdim ettiler. Yaklaşık iki saat süren program öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.